Tenis

Australska Vlada: OI u Brisbaneu koštaju pet milijardi, necijepljeni tenisači ne mogu na Australian Open

HINA, Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
Australska Vlada: OI u Brisbaneu koštaju pet milijardi, necijepljeni tenisači ne mogu na Australian Open

Australska Vlada i njezini dužnosnici donijeli su neke izjave i važne vijesti o velikim sportskim događajima koji će se održati na australskom tlu, a posebno je važna ona o Australian Openu...

Necijepljeni tenisači vjerojatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open Grand Slam turnir, upozorio je u utorak dužnosnik australske vlade.

"Mislim da necijepljeni tenisači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerojatno bi morali biti nekoliko tjedana u karanteni", kazao je premijer države Victorije Daniel Andrews na brifingu novinara.

Andrews je to rekao nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen te izjavio kako nije siguran kako će izgledati ostatak njegove sezone, odnosno, hoće li uopće, i gdje, igrati.

Grand Slam se održava u Melbourneu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu cijepljenja za sve profesionalne sportaše, no vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inozemstva.

Osim toga, australski ministar sporta otkrio je koliko će koštati organizacija OI 2031. koju je dobio Brisbane. Cijena će izgledno premašiti pet milijardi australskih dolara (3,72 milijarde dolara USD), rekao je u utorak ministar sporta Richard Colbeck.

Savezna vlada obećala je da će pokrit polovinu troškova trećih ljetnih olimpijskih igara koje će se održati u Australiji, a najveći dio troškova biti obnova kriket-stadiona Gabba, koja će koštati milijardu dolara i na kojem će se održati svečanosti otvaranja i zatvaranja, kao i atletiku.

"To će vjerojatno biti nešto više od pet milijardi, s obzirom na prometnu infrastrukturu i infrastrukturu za Igre", rekao je Colbeck za radio postaju 4BC u Brisbaneu, dodavši kako tek treba napraviti strategiju izgradnje grada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!