Košarka

Počela nova NBA sezona, branitelj naslova uspješan, Lakersi poraženi od Warriorsa

Branimir Korać • srijeda, 20.10.2021.
Počela nova NBA sezona, branitelj naslova uspješan, Lakersi poraženi od Warriorsa

Odigrana su prva dva susreta nove NBA sezone, a pobjednički su je otvorili Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi. Bucksi su dominirali protiv Brooklyn Netsa, a Warriorsi su u gostima svladali Los Angeles Lakerse...

Milwaukee Bucksi krenuli su u obranu naslova NBA prvaka glatkom pobjedom protiv Brooklyn Netsa sa 127:104. Bucksi su odigrali vrlo dobru utakmicu i pokazali su Netsima koliko će im nedostajati Kyrie Irving koji i dalje odbija cijepljenje i samim time je udaljen iz momčadi.

Giannis Antetokounmpo nosio je Buckse do pobjede, nije bio daleko od triple-double učinka i ponovno je vukao Buckse.

"Upisali smo se u povijest, ali sada je to iza nas i moramo se fokusirati na ono što je pred nama. Moramo nastaviti igrati dobru košarku i nadam se da možemo ponoviti uspjeh od prošle sezone", poručio je Giannis koji je svjestan kako je titula prvaka nešto što će dodatno biti motiv svakom protivniku Bucksa.

Bucksi su od početka krenuli sjajno i serijom 21:4 pobjegli su na 31:12, Brooklyn je smanjivao zaostatak i stigao do jednoznamenkastog minusa na odmoru, ali u drugom dijelu ponovno su Bucksi pobjegli i na kraju uvjerljivo slavili.

Antetokounmpo je ubacio 32 poena uz 14 skokova i sedam asistencija dok su po 20 poena dodali Khris Middleton (devet skokova) i Pat Connaughton. Kod Netsa Kevin Durant ubacio je 32 poena uz 11 skokova, Patty Mills dodao je 21 poen uz 7/7 tricu, a James Harden 20 poena uz osam skokova i osam asistencija.

Lakersi su loše krenuli protiv Golden State Warriorsa koji unatoč izostanku Wisemana i Thompsona odnose pobjedu iz Los Angelesa. Warriorsi su odradili odličnu utakmicu, jako dobru zadnju dionicu u kojoj su imali širinu u napadu i ubacili u tom razdoblju 38 poena.

Lakersi su se oslonili na LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa koji su zajedno ubacili 67 poena, a ostatak momčadi tek 47. Upravo tu je bio problem, nitko im se nije priključio, a njih dvojica sami nisu mogli protiv Warriorsa.

U zadnjih 12 minuta vrlo bitnu rolu odigrao je Nemanja Bjelica koji je dao impuls s klupe. Općenito igrači s klupe dali su velik doprinos u ovoj pobjedi Golden Statea s 55 ubačenih poena.

James je kod Lakersa upisao 34 poena, 11 skokova i pet asistencija (5/11 trica) dok je Davis upisao 33 poena i 11 skokova. Kod Warriorsa Steph Curry šutirao je tek 5/21, ali je ubilježio triple-double s 21 poenom, deset skokova i deset asistencija, Jordan Poole ubacio je 20 poena, a Bjelica 15 poena uz 11 skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 127:104
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 114:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!