Nogomet

Nova FIFA ljestvica: Hrvatska pala za jedno mjesto

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 21.10.2021.
Nova FIFA ljestvica: Hrvatska pala za jedno mjesto
Foto: Pixsell

Nakon odrađenih listopadskih reprezentativnih obveza, izašla je nova FIFA rang ljestvica na kojoj je Hrvatska nakon remija protiv Slovačke pala za jedno mjesto...

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je jednu poziciju na novoj Fifinoj ljestvici objavljenoj u četvrtak te se trenutačno nalazi na 18. mjestu sa 1608.84 bodova.

Pobjedom protiv Cipra u gostima te remijem protiv Slovačke u Osijeku, Vatreni su izgubili 0.59 bodova u odnosu na prošli mjesec pa ju je preskočila Švedska.

Ipak, odluka o prvom mjestu u skupini, a samim time i izravnom putniku u Katar najvjerojatnije će pasti 14. studenoga u Splitu gdje će Hrvatska ugostiti Rusiju. U toj utakmici Hrvatskoj će trebati pobjeda, a Rusiji bi za odlazak na SP rebao biti dovoljan i remi. Tri dana ranije Hrvatska će gostovati kod 173. Malte, a Rusija će ugostiti 103. Cipar.

Na vrhu je i dalje Belgija ispred Brazila, a na treće i četvrto mjesto uspeli su se svjetski prvak Francuska i europski prvak Italija nakon Final Foura Lige nacija te su potisnuli Englesku na peto mjesto. p>FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!