Nogomet

Romina blamaža u Norveškoj, Tottenham također poražen

Branimir Korać • četvrtak, 21.10.2021.
Romina blamaža u Norveškoj, Tottenham također poražen

U trećem kolu Konferebncijske lige Roma je upisala katastrofalan poraz kod Bodo/Glimta i to je najveće iznenađenje ovog kola...

Pravu katastrofu doživjela je Roma na gostovanju kod Bodo/Glimta koji je slavio čak sa 6:1. Jedan od najtežih poraza Josea Mourinha u karijeri, promiješao je momčad za ovu utakmicu, a igrači su jako loše reagirali.

Bodo je igrao kao u transu i u prvih 20 minuta poveo je 2:0 golovima Botheima i Berga da bi nadu gostima vratio Carles Perez.

U nastavku se očekivala bolja Roma, Mourinho je povukao tri izmjene, ali rani gol Botheima za 3:1 dodatno je uzdrmao Rimljane, Potpuni potop uslijedio je od 71. do 80. minute kada Solbakken dvaput i Pellegrino odvode Bodo na ogromnih 6:1.

Vitesse je nadigrao i iznenadio Tottenham svladavši ga s 1:0. Odmaranje Harryja Kanea i Heung-Mina Sona na kraju je samo pomoglo da Spursi izgledaju dosta bezopasno. Pogodak za pobjedu domaćin je postigao u 78. minuti kada je strijelac bio Maximilian Wittek.

Očekivanu pobjedu ostvario je Rennes koji je u gostima svladao Muru s 2:1. Rennes je mogao i uvjerljivije slaviti, ali nije iskoristio brojne prilike.

Oba pogotka gosti su zabili u prvom dijelu kada su strijelci bili Guirassy i Laborde, a Lotrič je zabio za domaćina. Kod Mure Matko Obradović branio je cijelu utakmicu, a Mihael Klepač ušao je u 87. minuti. Lovro Majer ušao je kod gostiju u 63. minuti.

Odličnu utakmicu odigrao je Feyenoord koji je slavio s 3:1 protiv Union Berlina. Potpuna dominacija domaćina koji je do pobjede došao golovima Jahanbakhsha, Linssena i Sinisterre.

Praška Slavia ima puno problema s izostancima, ali i s realizacijom. Stvara velik broj prilika, ali malo zabija. Tako je ispala iz kvalifikacija Lige prvaka, pa sada i upisala i drugi poraz u Konferencijskoj ligi. Maccabi Haifa svladao ju je s 1:0 golom Donyoha.

Kopenhagen je od devete minute igrao s igračem manje nakon isključenja Grabare i tako je otišao u poraz kod kuće protiv PAOK-a. Deset minuta prije kraja smanjio je preko Biela, ali nije uspio doći do poravnanja.

Anorthosis je ispustio 2:0 prednost na svom stadionu protiv estonske Flore. Ciparska legija stranaca protiv potpuno estonske momčadi nije uspjela uzeti pobjedu.

LASK je očekivano lako slavio kod Alaškerta s 3:0 i tako nastavio bitku za prvo mjesto u skupini. Moglo je biti i uvjerljivije, imali su gosti još dosta prilika, ali zadovoljili su se s 3:0.

Konferencijska liga, treće kolo:
Bodo/Glimt - Roma 6:1
Vitesse - Tottenham 1:0
Mura - Rennes 1:2
Feyenoord - Union Berlin 3:1
Maccabi Haifa - Slavia Prag 1:0
Kopenhagen - PAOK 1:2
Anorthosis - Flora 2:2
Alapškert - LASK 0:3
Qarabag - Kairat Almaty 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!