Europska liga, skupina H, 3. kolo, 21.10.2021, 21:00 h
West Ham
West Ham 3:0 Genk
Genk

West Ham ostao maksimalan, Kovač do pobjede u Nizozemskoj

Matej Kačan • četvrtak, 21.10.2021.
West Ham ostao maksimalan, Kovač do pobjede u Nizozemskoj

U drugom terminu Europske lige najviše nas je zanimao susret West Hama i Genka, a Englezi su slavili i ostavili Dinamo na jednakim šansama za drugo mjesto...

Iako je izgubio u Austriji, Dinamu nije i dalje bodovno pobjeglo drugo mjesto. Genk je imao priliku pobjeći, ali je poražen na gostovanju u Londonu kod West Hama koji je ostao na maksimalnom učinku.

West Ham poveo je u nadoknadi prvog poluvremena kad je Craig Dawson pogodio nakon kornera, a na 2:0 povisio je Issa Diop koji je nakon ubačaja Aarona Cresswella također glavom poslao loptu od grede u mrežu.

Samo dvije minute kasnije je West Ham došao na 3:0 koji svijetle na semaforu i na samom kraju, zabio je Jarrod Bowen. Nikola Vlašić igrao je za pobjednike do 83. minute.

Do pobjede je stigao i Niko Kovač koji je sa sedam bodova zasjeo na vrh skupine B. Monaco je u gostima svladao PSV s kojim je dosad dijelio mjesto na tablici s četiri boda.

Junak susreta bio je Caio Henrique koji je upisao dvije asistencije, prvo je u 20. minuti uposlio Myrona Boadua za 1:0, a nakon izjednačenja Codyja Gakpoa je asistirao i Sofianeu Diopu za pobjedu.

U istoj je skupini do pobjede došao i Real Sociedad koji je u gostima minimalno svladao Sturm iz Graza. Pogodak za pobjedu zabio je Alexander Isak u 69. minuti susreta.

Vrh skupine A drži Lyon koji je u gostima svladao Spartu u Pragu u trileru od sedam pogodaka. Domaćin je rano vodio s dva pogotka Haraslina u četvrtoj i 19. minuti, a do poluvremena je smanjio Toko Ekambi.

U drugom poluvremenu Lyon je dovršio preokret i pobjegao na dva razlike s tri gola u nizu koje su zabili Aouar, Paqueta i opet Ekambi, a Sparta je tek u šestoj minuti nadoknade došla do smanjenja preko Krejcija.

Iza Lyona se smjestio Rangers Borne Barišića koji je kod kuće svladao Brondby s 2:0. Zabijali su Balogun i Roofe, a Barišić je odigrao svih 90 minuta. Kod Danaca je Josip Radošević odradio drugo poluvrijeme.

90 minuta odradio je Kristijan Jakić čiji je Eintracht kod kuće svladao Olympiakos. Za Nijemce su zabijali Borre, Toure i Kamada, dok je za Grke zabio samo El Arabi s bijele točke.

Eintracht je sa sedam bodova na vrhu skupine D, a baš je Olympiakos ostao na šest bodova s prvim porazom i na drugom mjestu. Galatasaray je u gostima minimalno svladao Lokomotiv u Moskvi pogotkom Akturkoglua u 82. minuti.

Usprkos porazu u gostima kod Napolija, varšavska Legia ostala je na čelu grupe C. Prvi poraz Talijani su joj nanijeli uvjerljivo, s 3:0 za svoju tek prvu pobjedu u skupini, no sva tri gola stigla su u kasnoj fazi.

Lorenzo Insigne je otvorio u 76., četiri minute kasnije je povisio Victor Osimhen, a posao je dovršio Politano u nadoknadi.

Europska liga, treće kolo:
Eintracht - Olympiakos 3:1
Lokomotiv - Galatasaray 0:1
Napoli - Legia 3:0
PSV - Monaco 1:2
Rangers - Brondby 2:0
Sparta Prag - Lyon 3:4
Sturm Graz - Real Sociedad 0:1
West Ham - Genk 3:0

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rapid Beč2:1Dinamo
West Ham 3:0Genk
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!