Nogomet

Kovač remizirao, Lyon osigurao drugu fazu

Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Kovač remizirao, Lyon osigurao drugu fazu

U ranijem terminu Europske lige odigrano je još sedam susreta uz onaj Genka i West Hama, a na terenima je bila i nekolicina hrvatskih nogometaša te trener Monaca Niko Kovač...

Monaco Nike Kovača još nije uspio osigurati prolazak skupine B u drugu fazu Europske lige, iako je za to imao priliku jer je kod kuće dočekao trećeplasirani PSV i pobjedom bi pobjegao na šest bodova prednosti uz bolji međusobni omjer.

No, susret je završio jednako kao i onaj u Eindhovenu - remijem bez pogodaka pa Monaco ostaje tri boda ispred Nizozemaca, a prvoplasiran je jer je i drugi susret u skupini završio remijem.

Real Sociedad odigrao je 1:1 sa Sturmom pa je raspored tablice isti kao i prije ovog kola, samo s bodom više za svaku momčad. Poveli su Austrijanci krajem prvog dijela preko Jakoba Jantschera, ali je početkom drugog izjednačio Alexander Sorloth.

U skupini A je prolazak skupine osigurao Lyon koji je svladao Spartu Prag za svoj maksimalni 12. bod, dok su Rangersi i Brondby remizirali pa Lyon ima osam bodova viška u odnosu na Spartu i Rangerse.

Susret je u korist Francuza brzopotezno riješio Islam Slimani golovima u 61. i 63. minuti, dok je posao dovršio Toko Ekambi.

Na dvoboju Brondbyja i Rangersa igrala su dva hrvatska nogometaša, Josip Radošević odigrao je cijeli susret, dok je Borna Barišić igrao do 81. minute u 1:1 remiju. Golove su zabijali Balogun, iako autogolom te Hagi koji je spasio Škote u 77. minuti.

Prolaz bi večeras u slučaju poklapanja rezultata mogao osigurati i Eintracht Frankfurt koji je svladao Olympiakos i čeka ishod Fenerbahčea i Antwerpa. Kristijan Jakić odradio je 77 minuta za momčad koja je slavila preokretom nakon pogodaka Kamade i Haugea koji je zabio u drugoj minuti nadoknade.

Vrlo je uzbudljivo u skupini C gdje je pobjedom nad Legijom privremeno vrh preuzeo Napoli. Poljaci nisu dorasli Napoliju s kojim imaju 1:7 u dvije utakmice, ali su ovaj put barem poveli preko Emrelija.

No, drugo poluvrijeme donijelo je preokret koji otvara Zielinski, a onda u posljednjih 15 minuta posao dovršavaju Mertens, Lozano i Ounas. U skupini E je blizu osiguravanja prolaska stigao Galatasaray koji je kod kuće odigrao remi protiv Lokomotiva iz Moskve.

Europska liga, četvrto kolo:
Monaco - PSV 0:0
Real Sociedad - Sturm Graz 1:1
Lyon - Sparta Prag 3:0
Brondby - Rangers 1:1
Olympiakos - Eintracht 1:2
Legia - Napoli 1:4
Galatasaray - Lokomotiv 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!