Nogomet

Mitrović utišao Portugal i odveo Srbiju u Katar golom u 90. minuti

Branimir Korać • nedjelja, 14.11.2021.
Mitrović utišao Portugal i odveo Srbiju u Katar golom u 90. minuti

Srbija i Španjolska osigurale su nastup na Svjetskom prvenstvu pobjedama u zadnjem kolu protiv Portugala i Švedske koji odlaze u dodatne kvalifikacije...

Jedan od dva velika dvoboja večernjeg programa igran je u Lisabonu gdje je Portugal ugostio Srbiju i nadao se barem remiju za mjesto na Svjetskom prvenstvu. Međutim nije uspio, Aleksandar Mitrović golom u 90. minuti odveo je Srbiju u Katar.

Portugal je odlično krenuo i poveo već u drugoj minuti golom Renata Sanchesa, ali u nastavku susreta nije bio toliko uvjerljiv. Srbija se vratila preko Dušana Tadića, a u 90. minuti Mitrović postaje junak nakon što je glavom pogodio za 2:1. Očajni Portugalci do kraja susreta nisu zaprijetili i Srbija slavi, a Portugal ide u dodatne kvalifikacije.

Švedska se sama dovela u probleme uoči zadnjeg kola nakon što je sredinom kvalifikacija sve imala u svojim rukama. Tako je u zadnjem kolu morala upisati pobjedu u gostima kod Španjolske, ali nije uspjela, poražena je 1:0.

U 87. minuti Olmo je sjajno opalio s 20 metara, lopta je pogodila gredu i odbila se do Alvara Morate koji rutinski pogađa za 1:0 i pobjedu Španjolske te automatski izravan prolaz u Katar. Švedska će se morati boriti kroz dodatne kvalifikacije.

Njemačka je u skupini J ranije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu i tražio se samo sudionik dodatnih kvalifikacija. Sjeverna Makedonija ide u dodatne kvalifikacije nakon što je s 3:1 bila bolja od Islanda.

Makedonci su u Skoplju bili dosta bolji protivnik i slavili su s dva gola Elmasa te jednim Alioskog. Thorsteinsson je bio jedini strijelac za Island. Cijelu utakmicu za Sjevernu Makedoniju odradili su Stefan Ristovski i Darko Velkovski.

Rumunji su također bili u igri, ali oni su trebali pomoć Islanda koja nije došla i malo im je značila pobjeda u Lihtenštajnu 2:0. Susret će ipak ostati upamćen po debiju 15-godišnjeg Enesa Salija.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:
Portugal - Srbija 1:2
Luksemburg - Irska 0:3
Španjolska - Švedska 1:0
Grčka - Kosovo 1:1
Sjeverna Makedonija - Island 3:1
Lihtenštajn - Rumunjska 0:2
Armenija - Njemačka 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!