Nogomet

Mancini: 'Odlazak u 'baraž' ne bi bio sramota za Italiju'

Matej Kačan • ponedjeljak, 15.11.2021.
Mancini: 'Odlazak u 'baraž' ne bi bio sramota za Italiju'

Talijanski izbornik Roberto Mancini najavio je gostovanje Italije kod Sjeverne Irske, ključno za odlazak Talijana na SP u Katar...

Nogometni europski prvak, reprezentacija Italije tek u posljednjem susretu kvalifikacija za SP riješit će svoj odlazak u Katar ili u dodatne kvalifikacije. Talijani ne ovise sami o sebi jer im uz pobjedu nad Sjevernom Irskom treba i bolja gol-razlika u odnosu na Švicarsku.

Izbornik Roberto Mancini prije susreta poručio je da njegova momčad jedva čeka istrčati na teren u Belfastu.

"Jedva čekamo utakmicu, vrijeme nam sporo teče i želimo igrati što prije. Sjeverna Irska je čvrst protivnik za svladati na domaćem terenu. Dopuštaju malo, dobro se brane i fizički su vrlo moćni", analizirao je Mancini.

Mnogi su očekivali lakši posao Talijana, ali Švicarska je bila vrlo tvrd orah.

"Uvijek sam smatrao da će nam Švicarska otežati, još od ždrijeba. Već je posao trebao biti gotov jer smo u oba remija sa Švicarcima bili bolja ekipa i zaslužili smo barem jednu pobjedu, ali to je nogomet", kazao je.

Italija je u drugi dio kvalifikacija ušla kao europski prvak pa se postavlja pitanje bi li odlazak u dodatne kvalifikacije bio "sramota" za momčad takvog renomea.

"Ne. Najvažnije je doći do Svjetskog prvenstva, kako dođemo do tamo nije važno. Nadam se da ćemo sve uspješno dovršiti i da ćemo biti sretni na letu natrag", zaključio je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!