Tenis

Casper Ruud pobjedom u drugom kolu ostao u igri za polufinale

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 17.11.2021.
Casper Ruud pobjedom u drugom kolu ostao u igri za polufinale

Najbolji norveški tenisač Casper Ruud u srijedu je svladao Britanca Camerona Norrieja sa 1:6, 6:3, 6:4 i tako ostao u igri za osvajanje drugog mjesta u Zelenoj skupini i plasman u polufinale pojedinačne konkurencije na ATP Finalu u Torinu...

Norrie je u turnir ušao kao zamjena za ozlijeđenog Grka Stefanosa Tsitsipasa i mogao je ući u konkurenciju za polufinale samo pobjedom protiv Ruuda. I odlično je krenuo u tu misiju osvojivši prvi set sa 6:1.

No, 22-godišnji Norvežanin se oporavio od lošeg starta, ostavio Britanca bez prilike za break do kraja meča te sa po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu došao do pobjede koja mu ostavlja mogućnost za plasman u polufinale.

Da bi nastavio natjecanje u dvorani Alpitour i nakon grupne faze ATP Finala, Ruud će u petak morati pobijediti Rusa Andreja Rubljova. Isto vrijedi i za ruskog tenisača - pobjeda u tom meču vodi ga u polufinale.

Prvo mjesto u Zelenoj skupini rezervirano je za Novaka Đokovića koji je u srijedu svladao Rubljova sa 6-3, 6-2 i u polufinalu će igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva ili Talijana Jannika Sinnera, ovisno o rezultatima posljednjeg kola u "Crvenoj" skupini, u kojoj je prvo mjesto osigurao Danil Medvjedev te u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Rubljov - Ruud.

U četvrtak su na rasporedu i mečevi parova u "Zelenoj" skupini, u kojoj su prvo mjesto osvojili Marcel Granollers i Horacio Zeballos, a za drugo će se u izravnom dvoboju odlučivati Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka. Taj je dvoboj na rasporedu od 18.30 sati.

ATP Finale, pojedinačno - 2. kolo
"Zelena" skupina
Novak Đoković (Srb/1) - Andrej Rubljov (Rus/5) 6-3, 6-2
Casper Ruud (Nor/8) - Cameron Norrie (VB) 1-6, 6-3, 6-4

Ljestvica:
1. N. Đoković 2 1 1 4-0
2. A. Rubljov 2 1 1 2-2
3. C. Ruud 2 1 1 2-3
4. C. Norrie 1 0 1 1-2
5. S. Tsitsipas 1 0 1 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!