Rukomet

Šoštarić: 'Igrali smo protiv odlične reprezentacije, bilo je uspona i padova'

Mihaela Bradovski • petak, 26.11.2021.
Šoštarić: 'Igrali smo protiv odlične reprezentacije, bilo je uspona i padova'
Foto: Pixsell

Hrvatske rukometašice u Poreču su iza zatvorenih vrata odigrale trening utakmicu protiv Slovenije i upisale su pobjedu 28:24...

Nakon pobjede protiv Slovenije u trening susretu iza zuatvorenih vrata, izbornik Nenad Šoštarić istaknuo je kako je bilo dobrih stvari, ali i onih lošijih.

"S nekim segmentima sam zadovoljan, a nekima baš i ne, ali ovo je prva utakmica nakon dugo vremena. Igrali smo protiv odlične reprezentacije i bilo je uspona i padova. U prvom poluvremenu imali smo odlično razdoblje u obrani kada smo otišli na četiri razlike. Onda smo prebrzo završavali napade pa su nas kažnjavali iz kontre, a na kraju susreta igračice koje smo ubacili donijele su neku novu energiju i naša 'klupa' je odradila kvalitetan dio posla."

Šoštarić je detektirao na kojim stvarima je potrebno dodatno raditi.

"Nismo dovoljno komunicirali, a nismo dugo igrali zajedno. U svakom klubu igra se na drugačiji način. Ana Debelić recimo u klubu ne igra obranu uopće, a ovdje mora biti glavni igrač, Ježić u Siofoku igra malo drugačiju poziciju nego što igra ovdje. To su detalji koji se moraju uštimati i koje ćemo još uštimavati, ali u globalu, ovo je bila dobra predstava."

U subotu je na rasporedu novi dvoboj sa Slovenkama, ali fokus nije primarno na tome.

"Subota nam nije primarna, pronašao sam neki link, Brazil je igrao na turniru u Bilbau s Luksemburgom pa ćemo malo to pogledati. U subotu pak očekujem lijepu utakmicu dva dobra protivnika."

Najefikasnija u hrvatskim redovima sa sedam golova bila je Ćamila Mičijević.

"Pozitivno smo odgovorile na ovaj izazov. Dosta dobar rezultat i igra. Svi smo se izrotirali i pokazali da možemo igrati."

Ćamila je istaknula kako treba još raditi da lopte ne prolaze lakoćom na crtu.

"24 gola nisu puno i to je neki naš primarni cilj. Međutim ako malo bolje pogledamo utakmicu, dozvolile smo puno lopti na crtu i s tim se moramo definitivno pozabaviti u ovom razdoblju koje je preostalo do Europskog prvenstva. Znamo gdje smo griješili i odmah nam je lakše to ispravljati."

Uz nju istaknula se i Valentina Blažević koja je postigla pet pogodaka.

"Najbitnije je da smo svi igrali, ova utakmica je vid nekog treninga, u subotu će biti već ozbiljniji test. Malo smo umorni, ali to je normalno, do početka SP-a bit ćemo spremne."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!