Nogomet

Messi osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.11.2021.
Messi osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu

U Parizu je održana dodjela prestižnog Ballon d'Ora, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta, a svoju sedmu Zlatnu loptu uzeo je Leo Messi ispred Roberta Lewandowskog...

Lionel Messi po sedmi je put u karijeri uzeo Zlatnu loptu, prestižnu nagradu France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u minuloj godini.

Argentinski čarobnjak u glasanju je nadvisio Roberta Lewandowskog iz Bayerna, a treći je Jorginho iz Chelseaja, koji je osvojio nagradu za momčad godine.

Lewandowski je zato dobio novoosnovanu nagradu za najboljeg napadača svijeta, najbolji mladi igrač je Barcelonin Pedri, a najbolji golman svijeta je Gianluigi Donnarumma.

Po prvi put od 2010. godine izvan najboljih pet je ostao Cristiano Ronaldo. Zvijezda Uniteda zauszela je šesto mjesto u glasanju.

Messi je svoju posljednju Zlatnu loptu uzeo 2019. te je tako obranio nagradu jer ona prošle godine nije bila dodijeljena. No, neslužbeno je konsenzus u nogometnom svijetu da prošlogodišnja nagrad "pripada" Lewandoskom.

Luka Modrić je završio kao 29. u glasanju i prvi je objavljen u redoslijedu, a mjesto je podijelio s Cesarom Azpilicuetom iz Chelseaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!