Nogomet

Real dalekometnim udarcima svladao Inter u stotom Modrićevom nastupu

Matej Kačan • utorak, 07.12.2021.
Real dalekometnim udarcima svladao Inter u stotom Modrićevom nastupu

Ni u skupini D nije bilo dilema prije šestog kola Lige prvaka, a Real Madrid uveličao je jubilej Luke Modrića lijepim golovima i pobjedom nad Interom...

Veliki jubilej na susretu šestog kola Lige prvaka u skupini D između Real Madrida i Intera imao je Luka Modrić. Hrvatski kapetan je protiv svojih reprezentativnih suigrača Perišića i Brozovića postao prvi Hrvat sa sto nastupa u Ligi prvaka.

Real Madrid je to uveličao pobjedom u direktnom dvoboju za prvo mjesto protiv talijanskog velikana, i to s dva prekrasna pogotka na Santiago Bernabeu. Rano je pao prvi pogodak, u 17. minuti Toni Kroos sjajno je potegnuo s 20 metara.

Bio je to udarac s lijeve strane i odlično je otišao u dalji kut, neuhvatljivo za Samira Handanovića i brzo se Inter našao u zaostatku koji je hvatao, ali nije ga uspio uhvatiti, već je do kraja dobio crveni i još jedan gol.

Kuhala je nervoza na susretu, obje su momčadi htjele penale, a Real je preko Rodryga pogodio stativu, a kulminiralo je u 63. minuti kad su u duelu bili Nicolo Barella i Eder Militao.

Barella je završio na podu i udario je Edera, a sudac mu pokazuje crveni karton uz žuti za Realovog igrača. Do kraja je pao još jedan gol, Marco Asensio u 79. se minuti na 16 metara sjajno namjestio na lijevu nogu te je pogodio od stative.

Modrić i Perišić igrali su cijeli susret, dok je Brozović izašao nakon sat vremena. Na kraju balade Real je prvi, Inter drugi, a Šerif treći. To se znalo i prije, a Šerif i Šahtar u Kijevu su završili svoje nastupe u skupini remijem.

Poveo je Šahtar preko Fernanda u 42. minuti, ali je Nikolov u trećoj minuti nadoknade izjednačio i omogućio Šerifu da izbjegne poraz prije odlaska u Europsku ligu.

Liga prvaka, šesto kolo:
Real Madrid - Inter 2:0
Šahtar - Šerif 1:1

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Madrid2:0Inter
Šahtar1:1Šerif Tiraspol
1Real Madrid 614:3+1115
2Inter 68:5+310
3Šerif Tiraspol 67:11-47
4Šahtar 62:12-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!