Rukomet

'Kraljice šoka' negativne na koronavirus uoči Argentine

HINA, Matej Kačan • srijeda, 08.12.2021.
'Kraljice šoka' negativne na koronavirus uoči Argentine

Hrvatske rukometne reprezentativke probleme s koronavirusom ostavile su iza sebe pa su sve dobile negativan nalaz na koronavirus uoči utakmice s Argentinom...

Hrvatske rukometašice testirale su se na koronavirus u srijedu ujutro uoči utakmice s Argentinom, koja u španjolskom gradu Torrevieja počinje u 15:30 sati, te su sve bile negativne, rekla je desna vanjska igračica Gabriela Gudelj.

"Da, sve smo negativne. Odradile smo i trening", rekla je 24-godišnja Gudelj koja se zajedno s Tenom Petikom priključila reprezentaciji u utorak kasno navečer.

Njih dvije su do ovog testiranja bile odvojene od ostatka ekipe u hotelu kako bi se izbjegla potencijalna zaraza jer su pristigle s putovanja od Zagreba preko Amsterdama. Sve ekipe na Svjetskom prvenstvu, premda cijepljene, od nedjelje se moraju testirati brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica.

Gudelj i Petika su pozvane nakon što su se u ponedjeljak koronavirusom inficirale vanjske igračice Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić, pa su propustile posljednju utakmicu protiv Japana koji je pobijedio 28:26. Mičijević, Krsnik i Dežić do daljnjeg moraju ostati u samoizolaciji hotela u Castellónu, 300 kilometara udaljenom gradu gdje je Hrvatska igrala prethodne utakmice s Brazilom, Paragvajem i Japanom.

Osvajačice brončane medalje sa zadnjeg Europskog prvenstva počinju drugu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom s Argentinom. Hrvatska će zatim igrati i s domaćinom Španjolskom te Austrijom, čijih je pet igračica također otpalo zbog zaraze koronavirusom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!