Košarka

Prvaci bolji od Rocketsa, povratak Joea Johnsona u dres Celticsa

Matej Kačan • četvrtak, 23.12.2021.
Prvaci bolji od Rocketsa, povratak Joea Johnsona u dres Celticsa

Osim utakmice Clippersa i Kingsa, još su četiri susreta odigrana u NBA ligi sinoć, uz onaj odgođeni Bullsa i Raptorsa. Posebna je priča povratak 40-godišnjeg Joea Johnsona u dres Bostona...

Dvadeset godina nakon što su ga izabrali na draftu, Boston Celticsi opet su potražili usluge sad već prekaljenog veterana i na trenutak zaboravljenog Joea Johnsona. Covid protokoli i širenje zaraze u ligi nagnale su momčadi da potraže alternativna rješenja u G Ligi ili kod ostalih veterana.

Johnson u ligi nije bio od 2018., ali je formu održavao u amaterskim ligama pa je spremno uskočio na poziv svoje prve NBA momčadi. Celticsi su igrali protiv Cleveland Cavaliersa i 111:101 pobjedom prekinuli su njihov niz od šest pobjeda.

Johnson je odigrao tek posljednje dvije minute, ali je ubacio dva poena pa je uz Dirka Nowitzkog postao drugi igrač koji je za istu momčad zabio koš s 20 i 40 godina.

Inače je Celticse vodio sjajni Jaylen Brown s 34 poena i šest skokova, dok je Robert Williams III imao 21 poen, 11 skokova i sedam dodavanja. Kod Cavsa je Darius Garland zabio 28.

Atlanta Hawksi desetkovani su koronavirusom i igraju bez važna tri igrača - Traea Younga, Clinta Capele i Danila Gallinarija pa su protiv Orlanda upisali 104:98 poraz, sedmi u nizu.

Nevolja je i Hawkse natjerala na nesvakidašnje pojačanje pa se u ligu vratio nekadašnji igrač Pacersa i Lakersa, osebujni Lance Stephenson s osam skokova i pet dodavanja, ali uz samo jedan poen. U izostanku boljih opcija je prvo ime Hawksa bio Cam Reddish s 34 poena, dok je Magic vodio Franz Wagner s 25.

Milwaukee Bucksi su bez Giannisa Antetokounmpoa uspjeli prekinuti niz od tri poraza, a naletjeli su na Rocketse koje su lako otpuhali. Prvake je s 24 poena i 10 asistencija predvodio Jrue Holiday, dok je 23 dodao Khris Middleton.

Oklahoma City upisao je treće slavlje u nizu sa 108:94 protiv Denvera koji se muči i trener Mike Malone donio je nesvakidašnju odluku da svi starteri, pa tako i Nikola Jokić ne igraju cijelu četvrtu dionicu, a i bez njih Denver je smanjio razliku s 22 na konačnih 14 razlike.

Briljirao je kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander s 27 poena, 11 skokova i 12 dodavanja za triple-double, dok je 17 uz 11 skokova dodao Darius Bazley. Jokić je za 25 minuta imao 13 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!