Rukomet

Hrvoje Horvat objavio popis od 18 igrača za nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.12.2021.
Hrvoje Horvat objavio popis od 18 igrača za nastup na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis od 18 igrača na koje računa na završnim pripremama i na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu od 13. do 30. siječnja u Slovačkoj...

Nepoznanica više nema, Hrvoje Horvat otkrio je karte i objavio s kojim igračima putuje na Europsko prvenstvo. U skladu s najavama, došlo je do značajnih promjena u reprezentaciji, neki stariji igrači nisu niti bili na širem popisu, neki su tek u statusu pričuva, a Horvat se na ovom Euru okreće mlađim snagama.

Horvat nije na popis uvrstio Kristiana Pilipovića koji nema pravo nastupa do 20. siječnja kada tek ima pravo nastupa stoga Horvat u Mađarsku vodi Matu Šunjića, Ivana Pešića i Mateja Mandića.

Isto tako na popisu nema niti Verona Načinovića zbog već dobro poznatih razloga oko cijepljenja, Načinović je prebolio koronavirus i cijepljen je jednom dozom, a za nastup na Europskom prvenstvu potrebne su dvije doze cjepiva stoga je na popisu umjesto Načinovića Nikola Grahovac.

Od Nijemaca u trećoj fazi priprema priključuju se Pešić, Domagoj Duvnjak, Marko Mamić i Ivan Martinović, ali ne i Šime Ivić i Marino Marić koji se nalaze među pričuvama.

Osim Ivića među pričuvama su i Marin Šego, Marino Marić, Igor Karačić i Tin Lučin koji su redom potvrdili izborniku kako su spremni priključiti se na naknadni poziv.

Nakon završnih priprema u Osijeku koje počinju na Novu godinu i traju do 11. siječnja, izbornik će odlučiti kojih 16 igrača će prijaviti za prvi krug natjecanja.

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa. 6. siječnja u 16:45 sati igrat će protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom. Svi susreti Croatia Cupa bit će u izravnom prijenosu na RTL-u.

Popis igrača:

IVAN PEŠIĆ - TVB STUTTGART
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
IVAN ČUPIĆ -RK PPD ZAGREB
FILIP GLAVAŠ – HC TRIMO TREBNJE
LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
MARKO MAMIĆ – SC DFHK LEIPZIG
ANTE GADŽA – HC VARDAR 1961
IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
LUKA ŠEBETIĆ – HC MOTOR

Pričuve:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
ŠIME IVIĆ – SC DFHK LEIPZIG
TIN LUČIN -ORLEN WISLA PLOCK

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!