Košarka

Bullsi i dalje nezaustavljivi, deseta pobjeda Grizzliesa u nizu

Matej Kačan • srijeda, 12.01.2022.
Bullsi i dalje nezaustavljivi, deseta pobjeda Grizzliesa u nizu

Osim dvoboja Denvera i Clippersa, u NBA ligi sinoć je odigrano još pet susreta. Uzbudljivo je bilo između Sunsa i Raptorsa te Pelicansa i Timberwolvesa...

Uzbudljivo je sunoć u NBA ligi bilo i u Torontu gdje su Phoenix Sunsi tijesno svladali domaće Raptorse. Chris Paul zabio je ključan koš u završnici 30 sekundi do kraja, a onda je Devin Booker bacanjima potvrdio 99:95 pobjedu.

Prilikom Bookerovih bacanja dogodila se pomalo komična situacija. Premda je dvorana u Torontu prazna zbog mjera, Bookera je pri izvođenju bacanja pokušala ometati maskota Raptorsa, na što se ovaj i požalio.

Sudac je zato za drugo bacanje smjestio maskotu u kut i Booker je pogodio drugo bacanje. Mnogo je Sunsa bilo podjednako, 19 poena ubacio je Jae Crowder, a po 16 Booker i Deandre Ayton, dok je Paul imao 15 poena i 12 dodavanja.

Raptorsi su prekinuli niz od šest pobjeda, a predvodio ih je OG Anunoby s 25 poena. 22 uz po sedam skokova i dodavanja imao je Pascal Siakam.

Nezaustavljivi su i dalje Chicago Bullsi koji su s čak 46 poena razlike deklasirali Pistonse i dodatno se učvrstili na prvom mjestu Istoka. 133:87 govori da uzbuđenja nije bilo, a Bullse je s 20 poena, 12 skokova i sedam dodavanja vodio DeMar DeRozan.

U dvoboju gornjeg doma Zapada Memphis Grizzliesi potvrdili su svoju sjajnu formu te su sad svladali i Golden State Warriorse. Deseta je to pobjeda u nizu Memphisa, a Warriorsima nije pomogao ni triple-double Stephena Curryja.

Premda su vodili i ranije kroz susret, Grizzliesi su se odvojili i prelomili tek u četvrtoj četvrtini kad se Tyus Jones tricama pridružio Ja Morantu za 116:108. Morant je imao 29 poena i osam asistencija, po 17 su dodali Jones i Ziaire Williams.

Curry je na drugoj strani imao 27 poena uz po deset skokova i asistencija, dok je Klay Thompson u svojoj drugoj utakmici od povratka za 19 i pol minuta imao 14 poena uz dvije trice.

Brandon Ingram bio je uspjšniji u dvoboju mladih zvijezda protiv Karl-Anthonyja Townsa, a njegovi Pelicansi svladali su Timberwolvese. Ingram je u 128:125 pobjedi postigao ključnu tricu za odvajanje i završio je s 33 poena i devet asistencija. 26 poena uz osam skokova i pet dodavanja imao je Towns.

Washington Wizardsi još su jednom ostali bez Bradleyja Beala koji je u Covid protokolima, ali su ipak svladali Oklahomu. Kyle Kuzma poveo je Wizardse s 29 poena, a u 122:118 porazu za Thunder je 32 poena uz osam asistencija imao Shai Gilgeous-Alexander.

NBA:
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 122:118
Toronto Raptors -Phoenix Suns 95:99
Memphis Grizzlies- Golden State Warriors 116:108
New Orleans Pelicans- Minnesota Timberwolves 128:125
Chicago Bulls - Detroit Pistons 133:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!