EFL Cup, polufinale - uzvrati, 12.01.2022, 20:45 h
Tottenham
Tottenham 0:1 Chelsea
Chelsea

Chelsea novom pobjedom u finale EFL kupa, VAR tri puta ispravljao Marrinera

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.01.2022.
Chelsea novom pobjedom u finale EFL kupa, VAR tri puta ispravljao Marrinera

Nakon što je slavio u prvom susretu na Stamford Bridgeu, Chelsea je i drugi put bio bolji od Tottenhama te izborio nastup u finalu Liga kupa...

Prvi dvoboj na Stamford Bridgeu završen je pobjedu 2:0, a u Chelseaju su s pravom bili nezadovoljni jer su bili toliko bolji da su trebali i uvjerljivije slaviti. Međutim nisu to skupo platili, u uzvratu na stadionu Tottenhama, ponovno su odnijeli pobjedu.

Iako je Tottenham ambiciozno ušao u utakmicu i tražio pogodak, Chelsea ga je vrlo brzo prizemljio. U 18. minuti Mount je izveo korner, najviši u skoku bio je Rudiger koji glavom zabija za 1:0.

Tottenham je u 40. minuti nakratko popravio raspoloženje kada je Andre Marriner pokazao na 11 metara, ali nakon intervencije VAR-a promijenio je odluku. Prekršaj Rudigera ipak je bio znatno izvan kaznenog prostora.

VAR je ispravljao Marrinera kod još jednog kaznenog udarca i to u 56. minuti. Ponovno se zaletio i dosudio penal nakon starta Kepe u kaznenom prostoru, naravno, sve je bilo čisto, Kepa je puno prije igrača odnio loptu.

Hat-trick Marrinerovih krivih procjena stigao je u 63. minuti kada je Harry Kane poslao loptu u mrežu, ponovno se uključio VAR i gol je poništen opravdano zbog zaleđa Kanea.

Do kraja susreta Chelsea je zadržao vodstvo i s dvije pobjede otišao u finale gdje čeka Liverpool ili Arsenal.

Mateo Kovačić igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Kante.

EFL Cup

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale - uzvrati

Tottenham0:1Chelsea
Arsenal0:2Liverpool
1Liverpool 313:10+37
2Chelsea 313:11+26
3Arsenal 20:2-21
4Tottenham 20:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!