Tenis

Jana Fett zaustavljena na drugom koraku kvalifikacija za Australian Open

Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Jana Fett zaustavljena na drugom koraku kvalifikacija za Australian Open
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije uspjela svladati i drugu prepreku u kvalifikacijama za Australian Open. Na pretposljednjem koraku bolja je bila Slovakinja Viktoria Kuzmova...

Hrvatski ženski tenis ipak neće biti bogatiji za još jednu predstavnicu u pojedinačnoj konkurenciji Australian Opena. U drugom kolu kvalifikacija zaustavljena je Jana Fett.

Ona je imala dosta jaču suparnicu, Slovakinju Viktoriju Kuzmovu koja je 81 mjesto bolje plasirana na WTA ljestvici, a Slovakinja je u meču i pokazala tu kvalitetu u dva seta.

Fett je u prvom setu imala ogromnu šansu, nakon što je izgubila prvi servis je zaredala s četiri gema u nizu, ali kad je trebala dovršiti posao i povesti s 1-0, Slovakinja odgovara istom mjerom, radi dva breaka u nizu i osvaja pet gemova zaredom za preokret.

U drugom setu više nije bilo takve šanse i drame. Kuzmova je prva oduzela servis za 2:1, Fett je odmah odgovorila za 2:2, ali do kraja Slovakinja još dvaput hrvatskoj predstavnici oduzima servis i dovršava posao.

Slovakinja će svoje mjesto u glavnom ždrijebu tražiti protiv tenisačice koja nastupa pod španjolskom zastavom, Alione Bolsove Zadoinov.

Australian Open, kvalifikacije:
Jana Fett (Hrvatska) - Viktoria Kuzmova (Slovačka) 4:6, 3:6

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!