Rukomet

Marić: 'Momci koji su igrali u obrani dali su svoj maksimum, izginuli su'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.01.2022.
Marić: 'Momci koji su igrali u obrani dali su svoj maksimum, izginuli su'
Foto: Pixsell

Marino Marić odigrao je jako dobru utakmicu i s osam golova u 18 minuta na parketu bio je prvi strijelac Hrvatske...

Potpuno drugačije lice Hrvatske, puno borbenije i bolje nego protiv Crne Gore. Marino Marić priznaje da je postojala sumnja koliko Hrvatska nakon onakvog nastupa može protiv Danske.

"Nakon utakmice protiv Crne Gore mnogi ovo nisu očekivali. Vjerojatno je bila sumnja iznad svih nas možemo li igrati s Danskom, ali dobro smo krenuli u utakmicu. Bio je fight, velika agresivnost i vrhunska obrana. Svi su se aktivirali i uz ovu atmosferu mi pokazujemo svoju emociju, strast, to nam jednostavno treba. To je razlika, prošle godine smo igrali u Egiptu pred praznim tribinama."

Taj impuls s tribina bio je ključan.

"Takav smo narod i imamo takav mentalitet da nam jednostavno treba taj dodatni štimung, taj dodatni impuls. Kada se zapalimo, onda smo pravi. Ne možemo igrati racionalno i konvencionalno jer jednostavno mi to nismo. Nama treba taj neki impuls, stimulans više na terenu i kada osjetimo da je to to, onda možemo svakoga pobijediti."

Marić dodaje i kako je presudila danska igra 7 na 6.

"Sve što nismo prezentirali protiv Crne Gore, što je bilo loše, ovdje smo okrenuli. Danci su pametno odigrali, igrali su 40 minuta sa sedmim igračem. Mi smo se puno trošili u obrani, a oni su lagano odlučivali s Mikkelom Hansenom koji može sve. Momci koji su igrali u obrani dali su svoj maksimum, izginuli su. Mi u napadu krpali smo koliko je išlo, ali na kraju je odlučilo tih par lopti."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!