Tenis

Marčinko i Prizmić prošli u drugo kolo, Mikrut ispao

Matej Kačan • nedjelja, 23.01.2022.
Marčinko i Prizmić prošli u drugo kolo, Mikrut ispao
Foto: Pixsell

Osim seniorskog Australian Opena, u tijeku je i onaj juniorski gdje je Hrvatska u prvom kolu u nedjelju imala tri predstavnika, dva u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji, a u šesnaestinu finala prošlo je dvoje...

Nadarena hrvatska tenisačica Petra Marčinko u Australiji pobjedom u prvom kolu počinje pokazivati zašto je jedna od najboljih juniorki svijeta i prva nositeljica prvog Grand Slama sezone.

Marčinko je u Melbourneu izborila šesnaestinu finala, i to s 2-1 u setovima protiv Amerikanke Alexis Blokhine. Amerikanka je uzela prvi set sa 6:3, ali u drugom i trećem Marčinko reagira bolje i u igri nestabilnih servisa im po brek viška za 6:3, 6:3 i pobjedu.

U drugom kolu Marčinko čeka Kanađanka Kayla Cross koja je svladala Anastasiju Gurevu u dva seta.

U muškoj konkurenciji su Hrvati ostvarili polovičan učinak. Dino Prizmić kao 14. nositelj nije imao problema, za manje od sat vremena je sa 6:1 i 6:1 svladao domaćeg predstavnika Alexa Braunda.

Luka Mikrut nije bio tog uspjeha. On je igrao protiv 16. nositelja, Argentinca Lautara Midona i izgubio je 2-1 u setovima za dva sata i sedam minuta igre.

Posebno je težak bio treći set nakon 6:3 i 3:6, Argentinac je prelomio tek na samom kraju i sa 7:5 prošao u drugo kolo.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!