Zimski sportovi

Brignone i Hütter podijelile pobjedu i ostavile konkurenciju u prašini

Matej Kačan • nedjelja, 30.01.2022.
Brignone i Hütter podijelile pobjedu i ostavile konkurenciju u prašini

Talijanska skijašica Federica Brignone nastavlja svoju dominaciju u superveleslalomu. Brignone je u Garmischu došla do nove pobjede, ali ju je ovaj put podijelila...

Njemački Garmisch-Partenkirchen bio je poprište novog ženskog superveleslaloma, a pobjedu je opet odnijela vodeća u poretku discipline, Talijanka Federica Brignone.

No, ovaj put pobjedu je podijelila sa sjajnom Austrijankom Cornelijom Hütter te su obje imale identično vrijeme od minutu, 18 sekundi i 19 stotinki.

Ostatak konkurencije nije bio niti blizu. Na postolje se popela još jedna Austrijanka Tamara Tippler s čak 82 stotinke zaostatka, a ona je bila tek stotinku bolja od sunarodnjakinje Tamare Tippler koja je iskoristila prvo startno mjesto.

Sjajan dan za Austrijanke upotpunila je Nadine Fest petim mjestom s 93 stotinke slabijim vremenom od pobjednica, a unutar sekunde je ostala i šesta Francuskinja Romane Miradoli.

Ostale pretendentice na Mali globus u Super G-u su razočarale. Corinne Suter završila je tek osma i uzela je 32 nova boda, dok je drugoplasirana u poretku Elena Cutroni inkasirala tek 26 novih bodova.

Mnogo najboljih superveleslalomašica nije ni nastupilo, u Njemačkoj se niz stazu nisu spustile Sofia Goggia, Lara Gut-Behrami, Mikaela Shiffrin i ostale.

U poretku discipline Brignone sad ima 477 bodova, 103 više od Cutroni, dok je Goggia treća s 332 boda. U ukupnom poretku na vrhu nema promjena, i dalje je Shiffrin ispred Petre Vlhove sa 17 bodova viška, dok se Brignone popela na treće mjesto, ali s čak 237 bodova manje od Slovakinje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!