Tenis

Medvjedev: 'Kada igrate protiv nekoga iz druge zemlje, navijači su uglavnom protiv ruskog igrača'

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.01.2022.
Medvjedev: 'Kada igrate protiv nekoga iz druge zemlje, navijači su uglavnom protiv ruskog igrača'

Danil Medvjedev nije uspio doći do titule u Melbourneu, u epskom meču poražen je nakon pet i pol sati borbe od Rafaela Nadala koji je tako stigao do 21. titule na Grand Slam turnirima...

Ogroman broj navijača bio je na strani Rafaela Nadala, Danil Medvjedev već je navikao na takve stvari.

"Mislim da nacionalnost igra ključnu ulogu. Znamo da je ruski tenis neko vrijeme bio malo u padu. Stvarno se trudim, osjećam da se sada mnogo više priča o tenisu u Rusiji, jer ja, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, radimo velike stvari. Nadajmo se da ćemo pokušati pridobiti više ljudi za nas. Ali definitivno kada igrate protiv nekoga iz druge zemlje, gledatelji su obično za nekog drugog, a ne za ruskog tenisača."

"Od sada igram za sebe, za svoju obitelj, da osiguram svoju obitelj, za ljude koji vjeruju u mene, naravno za sve Ruse jer tu osjećam veliku podršku. Reći ću to ovako, ako u Moskvi bude turnir na tvrdoj podlozi, prije Roland-Garrosa ili Wimbledona, idem tamo čak i da propustim Wimbledon ili Roland-Garros ili bilo što drugo."

Morao je priznati kako je Nadal odigrao čudesan meč. Nije razočaran, najavljuje kako će raditi još više da bi i on uzimao trofeje.

"Bio je to velik meč, Rafa je igrao nestvarno. Podigao je svoju razinu u pravo vrijeme. Kod 2-0 u setovima rekao sam: 'Samo idi po njega, traži još.' U petom setu sam ga htio natjerati da trči, ali bio je nestvaran. Naravno, znamo kako Rafa može igrati iako nije igrao šest mjeseci. Rekao mi je nakon meča da nije toliko niti trenirao. Bilo je nestvarno. Kad pričamo o tenisu, ne žalim previše. Pokušat ću nastaviti najbolje. Radit ću još više kako bih jednog dana pokušao biti pobjednik na nekim od ovih sjajnih turnira. Ali opet, nisam baš razočaran gubitkom i svojim tenisom ili nečim sličnim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!