Rukomet

Gille: 'Najteže natjecanje u mojoj karijeri, nadam se i zadnje ovakvo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.01.2022.
Gille: 'Najteže natjecanje u mojoj karijeri, nadam se i zadnje ovakvo'

Guillaume Gille prošao je puno toga kao igrač, a sada prolazi i kao trener. Francuska je s njim na klupi ostala bez odličja na Europskom prvenstvu, ali smatra kako je i dalje na pravom putu...

I francuski izbornik Guillaume Gille bio je tijekom ovog Europskog prvenstva pozitivan na koronavirus te je završio u izolaciji. Uspio se vratiti neposredno prije utakmice za treće mjesto koju je Francuska u produžecima izgubila od Danske.

"Razočarani smo što nismo uspjeli pobjedom završiti ovaj sjajan susret, ali možemo biti ponosni na ono što smo napravili iako nam je nedostajalo mirnoće u završnici. Mogli smo neke napade bolje odraditi i zato smo razočarani. Ali i ponosni jer je ovo bilo najkompliciranije natjecanje u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri. Logistika, ozljede, koronavirus, svaki dan imali smo nove brige. Bez obzira na to uživao sam s ovim igračima i osjećam da smo na pravom putu. Zadnje utakmice ovog Prvenstva potvrđuju koliko je teško s njega uopće odnijeti odličje", kaže Gille.

Francuzi su dobili priznanja u vidu neobičnog odličja za četvrto mjesto što je zbunilo mnoge.

"Ti je neki šlag na tortu nakon svega što smo prošli kroz zadnja dva tjedna. Svako jutro bila je teška psihoza, prolazili smo kroz puno toga svaki dan, ali veliki je uspjeh da smo se u svemu tome uspjeli koncentrirati na rukomet.Sve to je tražilo puno prilagodbi i kod igrača i kod struke, nadam se da je ovo zadnji put da smo kroz to prolazili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!