Tenis

Joao Sousa u novom maratonu do četvrte ATP titule u karijeri

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.02.2022.
Joao Sousa u novom maratonu do četvrte ATP titule u karijeri
Foto: Pixsell

Portugalac Joao Sousa pobjednik je ATP turnira u Puneu. Sousa je u finalu bio bolji od Finca Emila Ruusuvuorija...

Nakon dugo vremena Joao Sousa odigrao je jako dobar turnir i nizao pobjede. Od 2018. godine nije bio u finalu na ATP Touru, forma mu je dosta varirala, ali napokon je bio u pravom izdanju, u kontinuitetu igrao dobro te otišao do kraja.

Samo jedan meč u Puneu dobio je u dva seta, mučio se i u prvom kolu protiv nepoznatog Indijca Arjuna Kadhea, ali kako je tjedan odmicao, tako je i on igra sve bolje pa je redom izbacivao Magera, Altmaiera, Ymera i sada Ruusuvuorija.

Ovo mu je četvrta titula u karijeri nakon što je ranije osvajao turnire u Kuala Lumpuru, Valenciji i Estorilu. Ruusuvuoriju je ovo bilo prvo finale u karijeri.

U prvom setu Sousa je imao servis za set kod 5:3, nije uspio uzeti svoj servis i kasnije je u tie-breaku uz spašenu jednu set loptu Sousa bio bolji s 11:9.

U drugom setu Finac je ipak bio bolji iako je Sousa odlično krenuo i poveo s 3:0. Ruusuvuori je nakon 4:1 osvojio pet gemova zaredom i uzeo drugi set.

Odluka je pala u trećem setu u kojem je Sousa igrao odlično, dva puta je uzeo servis Ruusuvuoriju i na kraju odnio pobjedu u tri seta.

ATP Pune, finale:
Joao Sousa (Portugal) - Emil Ruusuvuori (Finska, 6) 7:6(9), 4:6, 6:1

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!