Ostali sportovi

Kineskinja Gu iznenadila favoriziranu Francuskinju i uzela zlato u Big Airu

Branimir Korać, HINA • utorak, 08.02.2022.
Kineskinja Gu iznenadila favoriziranu Francuskinju i uzela zlato u Big Airu

Kineskinja Eileen Gu osvojila je naslov olimpijske pobjednice u slobodnom skijanju u disciplini Big Air na ZOI u Pekingu ispred Francuskinje Tess Ledeux i Švicarke Mathilde Germaud.

Gu (18), koja je rođena u SAD-u, do zlata je stigla odličnom izvedbom u trećoj seriji kojom se s treće pozicije uspela na prvu slavivši sa 188.25 bodova, 0.75 više od glavne favoritkinje Ledeux (20), trostruke pobjednice X igara, dok je brončana Germaud osvojila 182.50 bodova.

Ovo je već treće zlatno odličje za domaćine na ZOI u Pekingu čime je Kina trenutačno izbila na vrh ljestvice osvajača medalja. Kina sada ima tri zlata i dva srebra, druga je Švedska s tri zlata, a treća Rusija ima dva zlata, tri srebra i dvije bronce.

Trijumf Gu s tribina je uživo pratila i kineska tenisačica Peng Shuai, za čiju dobrobit je svjetska javnost bila vrlo zabrinuta posljednjih mjeseci jer je nestala iz javnosti nakon optužbi za seksualno zlostavljanje od strane visokopozicioniranog kineskog političara. S Peng se tijekom natjecanja sastao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je s tenisačicom i večerao u subotu.

REZULTATI:
1. Gu Eileen (Kina) 188.25
2. Tess Ledeux (Fra) 187.50
3. Mathilde Gremaud (Švi) 182.50
4. Megan Oldham (Kan) 178.00
5. Kirsty Muir (VB) 169.00
6. Sarah Hoefflin (Švi) 158.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!