Ostali sportovi

Norvežanka Roeiseland do drugog zlatnog odličja u Pekingu, najbolja i u sprintu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 11.02.2022.
Norvežanka Roeiseland do drugog zlatnog odličja u Pekingu, najbolja i u sprintu

Sjajna Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland apsolutno je izdominirala u sprintu i zasluženo uzela svoje drugo biatlonsko zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu...

Vodeća biatlonka u Svjetskom kupu, 31-godišnja Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, u petak je u Zhangjiakouu osvojila svoje prvo zlatno pojedinačno odličje na olimpijskim igrama slavljem u sprintu, nakon što je prije četiri godine u istoj disciplini osvojila srebrnu medalju.

Bez ijedne pogreške na dva gađanja uz najuvjerljiviju predstavu u trkačkom dijelu, Roeiseland je trebala 20 minuta i 44.3 sekunde za svladavanje dionice od 7.5 kilometara, a nijedna od suparnica joj se nije uspjela približiti na manje od pola minute zaostatka.

Srebrnu medalju je osvojila 22-godišnja Šveđanka Elvira Oeberg sa zaostatkom od 30.9 sekundi, što joj je prvo odličje na velikim natjecanjima u karijeri, a do bronce je stigla 31-godišnja Talijanka Dorothea Wierer sa zaostatkom od 37.2 sekundi. Talijanka je do sada pojedinačna odličja osvajala na svjetskim prvenstvima, a ovo joj je prvo na olimpijskim igrama na kojima ima štafetne bronce iz Pjongčanga i Sočija.

Među prvih deset u ovoj utrci sedam biatlonki je bilo bez promašaja.

Marte Olsbu Roeiseland je nastavila svoj niz na ovim Igrama, na kojima je u svakoj utrci u kojoj je nastupila osvojila odličje. Na individualnoj utrci (15 km) je osvojila broncu, gdje joj je jedan promašaj u zadnjoj seriji odnio zlatno odličje, a potom je bila i dijelom norveške mješovite štafete koja je osvojila olimpijski naslov.

Norvežanka je zahvaljujući današnjem nastupu prva favoritkinja za zlato i u dohvatnoj utrci (10 km) koja je na rasporedu u nedjelju, 13. veljače.

ZOI Peking, biatlon - sprint 7,5 km (ž)
1. Marte Olsbu Roeiseland (Nor) 20:44.3 minuta (0 promašaja)
2. Elvira Oeberg (Šve) +30.9 (0)
3. Dorothea Wierer (Ita) +37.2 (0)
4. Lisa Theresa Hauser (Aut) +47.3 (0)
5. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) +1:00.2 (0)
6. Kristina Rezcova (Rus) +1:05.0 (2)
7. Anna Magnusson (Šve) +1:05.9 (0)
8. Julija Džima (Ukr) +1:07.5 (1)
9. Anais Bescond (Fra) +1:08.8 (1)
10. Alina Stremous (Mol) +1:15.2 (0)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!