Tenis

Borna Gojo s devet uzastopnih gemova do prvog finala u karijeri!

Branimir Korać • subota, 12.02.2022.
Borna Gojo s devet uzastopnih gemova do prvog finala u karijeri!
Foto: Pixsell

Borna Gojo prošao je u finale Challengera u Bengaluruu. U polufinalu je preokretom svladao Francuza Alexandrea Mullera...

Borna Gojo napravio je novi iskorak i izborio svoje prvo finale Challengera u karijeri! U Indiji je za ulazak u glavni ždrijeb morao igrati kvalifikacije, uspješno je odradio taj dio posla i onda nanizao još četiri pobjede u glavnom ždrijebu.

Za ulazak u finale igrao je protiv 208. igrača svijeta Alexandrea Mullera iz Francuske i svladao ga je u tri seta. Nije dobro krenuo, ali kada je uhvatio pravi ritam, Francuz nije imao šanse.

Prvi set otišao je na stranu Mullera koji je u završnici seta kod 4:4 došao do 0:40, prvih break lopti u meču, iskoristio je to i nakon toga odservirao za set.

Prijelomnica meča bio je sedmi gem drugog seta. Tu je Muller imao 15:40, Gojo se izvukao i do kraja meča nije izgubio više niti jedan gem.

S devet uzastopnih gemova stigao je do pobjede 4:6, 6:3, 6:0, a kako je odigrao treći set najbolje pokazuje podatak da je Francuzu u tom setu prepustio ukupno samo pet poena!

U finalu će igrati protiv bolje iz meča između Francuza Enza Couacauda (161.) i Tajpežanina Chun Hsin Tsenga (190.)

Challenger Bengaluru, polufinale:
Borna Gojo (Hrvatska, Q) - Alexandre Muller (Francuska) 4:6, 6:3, 6:0

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!