Svjetsko klupsko prvenstvo, finale, 12.02.2022, 17:30 h
Chelsea
Chelsea 2:1 Palmeiras

Havertz iz penala u produžetku donio Chelseaju i Kovačiću svjetski klupski naslov

Matej Kačan • subota, 12.02.2022.
Havertz iz penala u produžetku donio Chelseaju i Kovačiću svjetski klupski naslov

Mateo Kovačaić i njegov Chelsea novi su svjetski klupski prvaci. Oni su u finalu nakon produžetka svladali Palmeiras pogotkom Kaija Havertza s bijele točke...

Novi svjetski klupski nogometni prvak je Chelsea. Europski predstavnik dosta se mučio s južnoameričkim prvakom Palmeirasom te ga je slomio tek u produžetku, i to s bijele točke.

U finalu odigranom u Abu Dhabiju nije bilo pogodaka u prvom dijelu, a Chelsea je poveo u 55. minuti preko Romelua Lukakua koji je imao lak posao nakon odlične asistencije Calluma Hudson-Odoija.

Brazilci su izjednačili devet minuta kasnije kad je nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Chelseaja s bijele točke pogodio Raphael Veiga. Do isteka regularnog dijela više nije bilo pogodaka.

Ušlo se zato u produžetke, a tamo nakon 25 minuta igre opet igranje rukom, ovaj put u kaznenom prostoru Palmeirasa. Opet je pokazana bijela točka, a precizan je Kai Havertz za 2:1 i svjetski naslov.

Mateo Kovačić izašao je iz igre početkom produžetaka kad ga je zamijenio Hakim Ziyech.

Prvi je ovo naslov za Chelsea, a nastavlja se tradicija da europski klubovi osvajaju ovo natjecanje još do 2012. Zanimljivo, tad je prvak bio brazilski Corinthians, a u finalu je svladao upravo Chelsea.

Svjetsko klupsko prvenstvo

finale

Chelsea2:1 *Palmeiras

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!