Ostali sportovi

Whittaker bez prave šanse protiv Adesanye, Tuivasa uspavao Lewisa

Branimir Korać • nedjelja, 13.02.2022.
Whittaker bez prave šanse protiv Adesanye, Tuivasa uspavao Lewisa
Foto: Pixsell

Israel Adesanya upisao je 11. uzastopnu pobjedu u srednjoj kategoriji i obranio je naslov prvaka mirnom pobjedom protiv Roberta Whittakera...

Ipak se nije dogodilo iznenađenje u Houstonu, Israel Adesanya je potvrdio dominaciju u srednjoj kategoriji i mirno je slavio protiv Roberta Whittakera. Možda nije bilo atraktivno, ali bilo je učinkovito i Adesanya je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Whittaker nije imao rješenja za Adesanyu, pokušavao je na nogama, nije zaprijetio, pokušavao je rušenjima, ali Adesanya se svaki put ekspresno izvukao i završilo je kako se i očekivalo.

Israel Adesanya ovaj put nije uspio nokautirati Whittakera, ali pobjeda je tu, dominacija u srednjoj kategoriji je nastavljena i sada se čeka nova obrana naslova.

Sve vodi prema tome da bi sljedeći meč trebao imati protiv Jareda Cannoniera koji je nokautirao Dereka Brunsona.

U borbi prije ove između Adesanye i Whittakera, susreli su se teškaši Derrick Lewis i Tai Tuivasa, a Australac samoanskih korijena slavio je nokautom sredinom druge runde.

Lewis je bio favorit, imao je nekoliko puta priliku za završiti posao, ali Tuivasa je pokazao kako ima vrlo čvrstu bradu, uspješno je kontrirao i iz jedne slične situacije dobro je pogodio Lewisa, pošteno ga uzdrmao i zatim sjajnim laktom ga uspavao.

Tuivasu ova pobjeda lansira visoko dok je Lewisu ovo drugi težak poraz u zadnje tri borbe.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!