Tenis

Sinner spasio tri vezane meč lopte, lucky loseri prošli dalje

Mihaela Bradovski • utorak, 22.02.2022.
Sinner spasio tri vezane meč lopte, lucky loseri prošli dalje

Bogat je bio dan na ATP turniru u Dubaiju gdje je okončano prvo kolo. Samo Aslan Karacev od nositelja nije bio uspješan...

Slovak Alex Molčan u zadnjem kolu kvalifikacija poražen je od Tara Daniela, ali ušao je u glavni turnir kao lucky loser. To nije bila sretna vijest očito za Lloyda Harrisa koji je poražen od Molčana s dva puta po 6:3. Iako teško je reći što bi bilo dobra vijest za Harrisa s obzirom na njegovu formu, u ovoj godini još uvijek nema nijednu pobjedu.

Nakon odličnog otvaranja sezone i osvajanja turnira u Sydneyju, Aslan Karacev je dosta pao i niže poraze. Od Australian Opena bilježi poraze koje si ne bi smio dopustiti, a među takvima je i ovaj protiv McDonalda. Amerikanac ga je svladao u dva seta i uzvratio mu za poraz na Australian Openu.

Mladi Korejac Kwon upisao je glatku pobjedu protiv Bjelorusa Ilje Ivaške kojeg je svladao sa 6:3, 6:2. Ivaška je tijekom cijelog meča bio u podređenom položaju i upisao je zaslužen i dosta uvjerljiv poraz.

Velikih problema imao je Jannik Sinner koji je bio na rubu poraza protiv Alejandra Davidovicha Fokine. Španjolac je imao tri vezane meč lopte u tie-breaku drugog seta, vodio je sa 6:3 pa nakon toga izgubio pet poena zaredom i otišao u poraz. Davidovich Fokina je u trećem setu potpuno pao i upisao poraz.

Iznenadio je Litavac Ričardas Berankis koji je u tri seta svladao Jan-Lennarda Struffa. Berankis je izgubio drugi set sa 6:3, ali i tu je mogao bolje odraditi posao, naime poveo je s breakom i dopustio Nijemcu preokret.

Samo sat vremena trebalo je Hubertu Hurkaczu da pomete s terena neraspoloženog Aleksandera Bublika. Nijedna break lopta, samo četiri osvojena gema, bio je to dan za zaborav za Kazahstanca.

Još jedan lucky loser prošao je dalje, riječ je o Australcu Popyrinu koji je sa 6:2, 6:3 slavio protiv Nikoloza Basilašvilija. Basilašvili je pao za samo sat vremena i oprostio se od turnira.

Očekivanu pobjedu upisao je Andrej Rubljov koji je u dva seta svladao Daniela Evansa u jednom od zvučnijih mečeva dana.

Veliku bitku vodio je Denis Shapovalov protiv Martona Fucsovicsa, slavio je nakon dva i pol sata borbe. Fucsovics je u trećem setu propustio veliku priliku kada je imao tri vezane break lopte, ali Kanađanin se izvukao i kasnije slavio.

ATP Dubai, prvo kolo:
Alex Molčan (Slovačka, LL) - Lloyd Harris (Južna Afrika) 6:3, 6:3
Mackenzie McDonald (SAD) - Aslan Karacev (Rusija, 7) 7:5, 6:3
Karen Hačanov (Rusija) - Alex De Minaur (Australija) 6:3, 6:7(1), 7:5
Soonwoo Kwon (Južna Koreja) - Ilja Ivaška (Bjelorusija) 6:3, 6:2
Jannik Sinner (Italija, 4) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 4:6, 7:6(6), 6:3
Ričardas Berankis (Litva, Q) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:1, 3:6, 6:3
Hubert Hurkacz (Poljska, 5) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:3, 6:1
Alexei Popyrin (Australija, LL) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:2, 6:3
Andrej Rubljov (Rusija, 2) - Daniel Evans (Velika Britanija) 6:4, 7:5
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 8) - Arthur Rinderknech (Francuska) 6:3, 6:4
Denis Shapovalov (Kanada, 6) - Marton Fucsovics (Mađarska) 4:6, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!