Nogomet

Povratak Toplaka, Čerinov ulazak potez kola, kiksevi Osijeka i Hajduka

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.03.2022.
Povratak Toplaka, Čerinov ulazak potez kola, kiksevi Osijeka i Hajduka
Foto: Pixsell

Iza nas je 26. kolo HT Prve lige u kojem su Dinamo i Rijeka uvjerljivo slavili, a Hajduk i Osijek kiksali. Na klupu se vratio Samir Toplak koji će u nastavku sezobne voditi Goricu...

Lokomotiva - Osijek 0:0

U Kranjčevićevoj pogodaka nije bilo, a definitivno je moglo biti. Prilika je bilo na obje strane, Lokosi su u samoj završnici dva puta izbijali loptu s gol linije, prijetili su i oni golu Ivušića te još jednom potvrdili kako su vrlo neugodan protivnik. Silvijo Čabraja odrađuje dobar posao iako je bilo skepse kada su se u Lokomotivi odlučili za njega kao rješenje iz svojih redova radije nego dovođenje stručnjaka sa strane. Međutim za razliku od prošle sezone kada joj je opasno visio nad vratom prvoligaški status, ove sezone Lokomotiva je stabilna i bez problema.

Osijek ima malo veće ambicije i nakon pobjede protiv Dinama, ovdje je očekivao bolji rezultat. Mersinaj i Pivarić su mu se ispriječili, ali treba priznati i kako sam nastup Osječana nije bio za padanje u trans. Ovaj put nije bilo one energije koja je donijela pobjedu protiv Dinama, te je i Nenad Bjelica nakon susreta bio svjestan kako je sve moglo otići na drugu stranu i prihvatio je remi kao realan rezultat. Nakon Dinama bilo je sasvim dovoljno vremena za oporavak i Osječani su morali bolje odraditi ovaj dvoboj.

Dinamo - Šibenik 3:0

Nakon poraza u Osijeku, Dinamo je morao svladati Šibenik i popraviti dojam igrom. U tome je i uspio, a u konačnici je mogao biti i uvjerljiviji. Za poraz u Osijeku postojale su olakotne okolnosti, a ovdje ne bi bilo nikakvog opravdanja. Napokon su Modri imali cijeli tjedan za oporavak i pripremu utakmice te bi vjerojatno i jači protivnik od Šibenika pao. Ovaj nastup i rezultat dobra su vijest za Dinamo uoči gostovanja na Poljudu gdje će biti sve samo ne lako.

Posao Dinamu bio je olakšan i svim događanjima u i oko Šibenika. Iako iz kluba smiruju i tvrde kako je sve u redu i uobičajeno, to baš i nije tako. Treneri se smjenjuju kao na traci, dvojica igrača su suspendirana o čemu se iz kluba i dalje službeno ne oglašavaju, Šibenčani na travnjaku izgledaju nemoćno i energetski niti blizu onog kako su izgledali pod vodstvom Marija Rosasa pa su tako Dinamu doputovali u goste kao topovsko meso. Nisu mogli ništa i cilj je bio izgubiti sa što manjom razlikom. Kako se igralo, na kraju mogu biti i zadovoljni ovim rezultatom.

Rijeka - Slaven Belupo 3:0

Da Goran Tomić nije imao raspoloženog Adama Gnezdu Čerina, lako je moguće da danas ne bi pričali o načinu na koji je Rijeka došla do pobjede. Slovenski veznjak ušao je u igru u drugom poluvremenu i potpuno okrenuo tijek utakmice. Rijeka je nakon njegovog ulaska potpuno preuzela kontrolu nad sredinom terena, postigla je tri gola i uzela važne bodove. Do tog trenutka Zoran Zekić je čak mogao biti zadovoljniji, Slaven Belupo je stvarao puno problema domaćinu.

Baš kao što je i najavljivao, Zekić je krenuo otvoreno i bez previše kalkulacija. Slaven je lakše nego Rijeka dolazio do poluprilika i prilika, ali nije ih znao iskoristiti. Međutim taj neki opći dojam u prvih sat vremena bio je dobar, sve do već spomenutog ulaska Čerina koji je sve promijenio. Nakon toga Rijeka je postala dominantna, a Slaven nestao s travnjaka.

Istra 1961 - Hajduk 1:1

Istra 1961 na svom travnjaku stvorila je probleme svima pa evo i Hajduku. Možda u ovom susretu nije imala onoliko prilika kao u nekim ranijima, ali je uspjela ugušiti Hajdukovu igru i nije mu dopustila da se razmaše kao u prošlim susretima. Remijem su u Puli bili zadovoljni, svjesni kako je ovo bod osvojen protiv vrlo jakog protivnika, kandidata za titulu.

Međutim u Hajduku nisu mogli biti zadovoljni. U zadnja dva kola uzeli su samo jedan bod, igra u Puli nije bila dobra i nije bilo one želje i borbenosti kod dijela igrača koja je krasila Hajduk dosad. Može se diskutirati je li Hajduk oštećen nakon što nije priznat gol zbog prekršaja u napadu Kalinića, ali to neće sakriti dojam s travnjaka koji nije bio dobar. Za vikend protiv Dinama na Poljudu Hajduk će morati biti puno bolji, agresivniji, rastrčaniji jer u protivnom neće biti slavlja.

Gorica - Hrvatski dragovoljac 4:0

Samir Toplak vratio se na klupu i krenuo visokom pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca. Nakon sedam uzastopnih poraza, Gorici ova pobjeda puno znači, ali ne treba se previše uzdizati, još uvijek je tu puno posla. Ponovno su kod Gorice viđeni neki problemi u fazi obrane koji se ne bi smjeli događati, padovi koncentracije koji će biti kažnjeni u susretima s ozbiljnijim protivnicima. No ipak, viđen je napredak u odnosu na prošla kola, prvenstveno u igri prema naprijed.

Od Dragovoljca danas koristi ima samo Rijeka koja je poslala niz mladih igrača da skupljaju minutažu u Prvoj HNL. Kada se svi oni vrate na Rujevicu, Dragovoljcu će ostati brige i problemi. Ova mlada momčad pokazuje bljeskove, ali još nije ponovila onaj nastup iz Šibenika kada je posramila domaćina. U neku ruku taj susret je i djelomično otežao posao Dragovoljcu jer su ga nakon tog dvoboja ipak počeli malo drugačije gledati i ozbiljnije ulaziti u susrete.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!