Tenis

Filip Mišolić u maratonskom finalu do titule pobjednika turnira u Poreču

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 14.03.2022.
Filip Mišolić u maratonskom finalu do titule pobjednika turnira u Poreču

U jednom od najdužih finala u 50-godišnjoj povijesti Istarske rivijere Zagrepčanin Filip Mišolić koji nastupa pod austrijskom zastavom obranio je naslov pobjednika turnira u Poreču.

Poslije dva sata i 56 minuta izvrsne teniske borbe u završnici prvog iz ciklusa turnira ovogodišnje Istarske rivijere Mišolić je svladao Španjolca Oriola Rocu Batallu 3:6, 7:6(2), 6:4.

Španjolski igrač bolje je otvorio susret, osvojio prvi set i vodstvom 5:3 došao na prag pobjede. Međutim, tada se u posljednjem trenutku vraća Mišolić koji je ostvario break, a onda i izjednačio na 1:1 u setovima u tie-breaku.

U odlučujućem setu ponovno uz duge izmjene udaraca Mišolić je iskoristio šestu meč loptu za još jedno slavlje na turniru u Poreču.

Isti je grad sinoć bio domaćin velike svečanosti u povodu 50 godina Istarske rivijere, najdugotrajnijeg međunarodnog teniskog dogadjaja u našoj zemlji, a s obzirom na tradiciju i kontinuitet događanja praktički i na vrhu najstarijih svakogodišnjih međunarodnih sportskih događaja u Hrvatskoj uopće.

Tim povodom okupila su se brojna bivša i sadašnja imena hrvatskog i međunarodnog tenisa, poput Gorana Ivaniševića i igrača koji su najviše puta osvajali Istarsku rivijeru.

Među ostalima, bili su tu Slovenac Marko Tkalec koji prednjači s osam titula na Istarskoj rivijeri, te Srbin Slobodan Živojinović koji ima jednu titulu manje.

Kvalifikacijama je već počeo drugi turnir, koji se do iduće nedjelje održava u Rovinju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!