Tenis

Swiatek: 'Plakala sam 40 minuta zbog Ashinog umirovljenja, uvijek sam mislila da ćemo igrati do 35.'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.04.2022.
Swiatek: 'Plakala sam 40 minuta zbog Ashinog umirovljenja, uvijek sam mislila da ćemo igrati do 35.'
Foto: EPA

Iga Swiatek novi je svjetski broj jedan u konkurenciji tenisačica. Sjajna Poljakinja na vrhu je naslijedila Ashleigh Barty koja se povukla u igračku mirovinu...

Iga Swiatek i Ashleigh Barty su u dobrim odnosima i odluka Australke da završi igračku karijeru iznenadila je Poljakinju.

"Plakala sam 40 minuta zbog Ashinog umirovljenja. Nisam znala da će se to dogoditi i stvarno me iznenadilo. Uvijek sam imala viziju da ćemo svi igrati do 35. godine ili tako nešto, dok nam tijela ne budu toliko umorna da više ne možemo. Trebalo mi je vremena da zapravo shvatim što je mislila. Njena odluka je bila stvarno hrabra i osjetila sam jake emocije."

Tek kasnije Swiatek je saznala kako će naslijediti Barty na vrhu WTA ljestvice.

"Osjećala sam puno toga, od ponosa i zadovoljstva, do zbunjenosti i iznenađenja. Ovi zadnji tjedni su mi pokazali da mogu malo više vjerovati sebi i svom tenisu. Prije nisam znala da je moguće da imam takav niz. Tako da je i mene to pomalo iznenadilo. Nakon Dohe i nakon Indian Wellsa nisam imala vremena probaviti ono što sam postigla. Sada ću odvojiti malo vremena da analiziram što se dogodilo."

Swiatek je trenutno u sjajnom nizu od 17 uzastopnih pobjeda i s tri osvojena turnira u nizu.

"Ovaj niz mi je podigao samopouzdanje, ali s druge strane, to je nova situacija u kojoj nikad nisam bila. Moram naučiti kako se nositi s tim i kako i dalje držati korak s tim nizom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!