Nogomet

Simeone: 'City je drukčiji od Uniteda, lijepo ih je gledati'

Matej Kačan • utorak, 05.04.2022.
Simeone: 'City je drukčiji od Uniteda, lijepo ih je gledati'
Foto: EPA

Trener Atletico Madrida Diego Simeone najavio je dvomeč njegove ekipe protiv Manchester Cityja, a priznao je da iznimno cijeni Guardiolinu momčad...

Nakaon što su svladali Manchester United u osmini finala Lige prvaka, pred Atleticom je gradski rival prethodnog suparnika i mnogo teži zadatak.

Diego Simeone svoju će momčad povesti protiv jedne od najboljih ekipa svijeta, ali ne smatra da zato nema pritiska na njegovoj ekipi.

"Svi imamo pritisak, ali mislim da je pitanje odgovornosti. Nema sumnje da City ima sjajne igrače, možda i bolje od nas, ali to su samo dvije utakmice. City i Bayern možda imaju bolje šanse za otići do kraja, ali Chelsea je osvojio prošle sezone."

Atletico je već izbacio jedan klub iz Manchestera, ali Simeone smatra da su United i City potpuno drugačije ekipe.

"United je imao druge karakteristike u odnosu na City koji igra pozicijski i dominira svugdje. Moramo napredovati, graditi na onome što smo radili prije dva tjedna. Ono što posebno cijenim kod Cityja je nastojanje da odmah osvoje loptu, lijepo ih je gledati. Za mene je važno da vidim igrače takve kvalitete koji su uvijek aktivni i ne gube loptu, to je ono što svi treneri žele", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!