Liga prvaka, nokaut faza, Četvrtfinale - uzvrati, 12.04.2022, 21:00 h, Allianz Arena
Suci: Slavko Vinčić, Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič (Slovenija)
Bayern
Bayern
Robert Lewandowski 52'
1:1(0:0) Villarreal
Samuel Chukwueze 88'
Villarreal

Šok na Allianz Areni: Chukwueze u 88. minuti za nastavak Villarrealove bajke!

Jan Šneler • utorak, 12.04.2022.
Šok na Allianz Areni: Chukwueze u 88. minuti za nastavak Villarrealove bajke!
Foto: EPA

Villarreal je nakon iznenađenja u Torinu, ponovio isto i u Münchenu! Mnogi su ga vidjeli kao dobar izbor u ždrijebu, međutim to više ne misle u Bayernu koji je primio gol u 88. minuti i tako se oprostio od Europe. Lewandowski je pogodio za vodstvo i poravnanje rezultata iz Španjolske, ali Chukwueze u 88. minuti zabija za prolaz Villarreala!

Bayern
Villarreal
Bayern
Villarreal
1
Manuel Neuer
5
Benjamin Pavard
2
Dayot Upamecano
21
Lucas Hernandez
(do 87')
10
Leroy Sane
6
Joshua Kimmich
8
Leon Goretzka
11
Kingsley Coman
42
Jamal Musiala
(do 82')
9
Robert Lewandowski
25
Thomas Müller
(do 90')
Pričuvni igrači
7
Serge Gnabry
82'
19
Alphonso Davies
87'
13
Eric Maxim Choupo-Moting
90'
Trener
Julian Nagelsmann
13
Geronimo Rulli
8
Juan Foyth
3
Raul Albiol
4
Pau Torres
12
Pervis Estupinan
5
Dani Parejo
(do 90'+3')
6
Etienne Capoue
19
Francis Coquelin
(do 84')
7
Gerard Moreno
15
Arnaut Danjuma
(do 84')
17
Giovani Lo Celso
Pričuvni igrači
11
Samuel Chukwueze
84'
24
Alfonso Pedraza
84'
25
Serge Aurier
90'+3'
Trener
Unai Emery

Veliko iznenađenje vidjeli smo u prvom okončanom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka. Nakon slavlja u prvom susretu, Villarreal je pogotkom u zadnjim minutama došao do remija u Munchenu te s ukupnih 1:2 izbacio Bayern.

Bayern je očekivano vrlo žustro i napadački ušao u susret, međutim izostao je onaj efekt kojem su se Bavarci nadali. Villarreal je vrlo dobro stajao, bez većih problema odbijao napade domaćih, a u trenucima kada su imali loptu, domaći su ju dugo držali u svom posjedu.

Bayern je ipak s vremenom stekao prednost u posjedu, ali bez većih prilika. Nikako nisu mogli Bavarci neku konkretniju priliku stvoriti kojom bi uzdrmali Villarreal koji je izvrsno izgledao. Valja izdvojiti dobar pokušaj Jamala Musiale iz 30. minute, ali vratar Villarreala bio je na mjestu.

Samo pet minuta kasnije Bayern je mogao doći u ogromne probleme. Robert Lewandowski kojeg češće viđamo kao strijelca mogao je zaraditi crveni karton. Prekršajem nad Raulom Albiolom zaradio je žuti karton, a samo par trenutaka kasnije novim faulom mogao je dobiti i drugu opomenu. Na sreću Bayerna, Slavko Vinčić nije posegnuo za isključenjem.

Na odmor se otišlo bez pogodaka što je dosta odgovaralo Villarrealu koji je nosio prednost iz Španjolske. U nastavak susreta Bayern je krenuo daleko ofenzivnije i opasno pritisnuo goste u uvodnim minutama.

U 50. minuti, Dayot Upamencano imao je sjajnu priliku, ali njegov udarac s desetak metara otišao je preko gola. Konačno, dvije minute kasnije Villarrealova obrana je kiksala, Thomas Muller je lijepo uposlio Roberta Lewandowskog koji u svom stilu lijepo poentira i dovodi Bayern u vodstvo.

Bavarci su nastavili s dominacijom, osjetili su da su vrlo blizu drugog pogotka, no Villarreal se pokazao kao momčad s devet života. Nikako Bayern nije uspio doći do drugog gola kojim bi potpuno natjerao Villarreal na daleko ofenzivniju igru.

Na nesreću Bavaraca, u 88. minuti dogodio se nevjerojatan šok. Umjesto drugog gola kojeg su očekivali svi na Allianz Areni, dogodio se pogodak Villarreala. Nakon kontre Villarreala, Samuel Chukwueze sjajno pogađa i ostavlja nemoćnog Manuela Neuera.

Premalo je vremena ostalo do kraja za Bayern, Villarreal je sjajno koristio preostalu zamjenu i mirno priveo susret kraju. Rijetki su očekivali ovakav ishod, ali Žuta podmornica je ponovno u polufinalu Lige prvaka. Fenomenalan rezultat za njih i veliki podbačaj Bayerna.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid2:3 *Chelsea
Bayern1:1Villarreal
Atlético Madrid0:0Manchester City
Liverpool3:3Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!