Košarka

Embiid: 'Rekao sam treneru Raptorsa da se prestane žaliti na suđenje'

Matej Kačan • utorak, 19.04.2022.
Embiid: 'Rekao sam treneru Raptorsa da se prestane žaliti na suđenje'
Foto: EPA

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid prokomentirao je sudački kriterij i kratak razgovor s trenerom Raptorsa Nickom Nurseom, a otkrio je da mu je kazao da se prestane žaliti sucima...

Philadelphia 76ersi povećali su vodstvo u seriji protiv Toronto Raptorsa na 2-0, a mnogo je razgovora bilo o sudačkom kriteriju. Sixersi su izveli 20-ak bacanja više od Toronta, a Joel Embiid je sam ispucao više slobodnih bacanja od čitave ekipe Raptorsa.

Pri kraju utakmice Embiid je imao kratak razgovor s trenerom Raptorsa Nickom Nurseom, a nakon susreta je novinarima i otkrio o čemu se razgovaralo:

"Odličan je trener. Očito je da je postigao mnogo i veliki sam njegov obožavatelj. No, rekao sam mu s poštovanjem da se prestane žaliti na sudačke odluke", iskren je bio Embiid.

Embiid je popravio brojke u odnosu na prvu utakmicu i od 31 poena 12 je zabio s bacanja, i to nakon što je u prvim minutama utakmice zaradio tehničku. Kamerunac smatra da su odluke uglavnom bile pravedne.

"Ako ćete nekog utrajati cijelu utakmicu, sigurno će taj netko ići na liniju slobodnih bacanja. Isto tako ako ih gurate i držite. Osjećam se kao da su svi prekršaji bili ispravni, a iskreno ih je trebalo biti i više", kazao je.

Nurse se ne slaže i smatra da je Embiid igrao prljavo, kao što je nakon prve utakmice istaknuo Embiidovu igru laktovima.

"Ovaj put bar nismo morali istrpjeti toliko laktova u lice", rekao je, a onda je otkrio detalje razgovora s Embiidom:

"Rekao je da će nastaviti zabijati bacanja ako ga nastavimo faulirati. Odgovorio sam mu da će možda i morati. Odličan igrač, imam mnogo poštovanja za njega. Zaista igra sjajno, nema tu ništa osim naše želje da se natječemo s njim i obrnuto", rekao je Nurse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!