Ostali sportovi

Jon Jones spreman čekati na borbu s Miočićem do rujna: 'Želimo da bude na vrhuncu forme'

Matej Kačan • srijeda, 27.04.2022.
Jon Jones spreman čekati na borbu s Miočićem do rujna: 'Želimo da bude na vrhuncu forme'

Američki UFC velikan Jon Jones još je jednom izrazio želju za borbom protiv Stipe Miočića, ali je otkrio da borac hrvatskih korijena neće biti spreman do rujna...

Želja UFC organizacije već neko vrijeme je organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije između Stipe Miočića i višestrukog prvaka lako-teške kategorije Jona Jonesa.

Bio bi to pravi "blockbuster", sudar velikih šampiona iz dvije kategorije, ali dosta toga mora se poklopiti jer Miočić se nije borio jako dugo, a Jones bi morao nakupiti kilaže i snage za skok u kategoriju iznad.

Zato mjesto i vrijeme nisu dogovoreni niti je borba službeno potvrđena, ali sve zainteresirane strane iskazuju svoju želju da se to dogodi. Jonesov savjetnik kazao je kako je UFC ponudila termin početkom srpnja, ali iz Miočićevog tabora javili su da američki Hrvat neće biti spreman.

Jones se potom javio na Twitteru i kazao je kako je razočaran što borba neće biti ranije, ali kako je spreman na čekanje, sve kako bi dobili spektakl.

"Stipe govori da će na vrhuncu biti u rujnu. Razočaran sam, ali i strpljiv. Želim najboljeg teškaša ikad u svojoj apsolutno najboljoj formi pa ću čekati do rujna. Nema izlika", objavio je Jones.

Jones je svoju titulu u lako-teškoj kategoriji obranio u veljači 2020. i od tada se nije borio, a u UFC karijeri osim jedne diskvalifikacije nema poraz u oktogonu.

"Jedino što želimo je borba za titulu u teškoj kategoriji. Jona nije briga protiv koga, samo da je za titulu. Čeka i trenira, i spreman je mentalno i fizički", rekao je član Jonesovog tima.

Miočić se nije borio od ožujka 2021. kad je izgubio titulu od Francisa Ngannoua, ali Kamerunac je otišao na operaciju koljena koja bi ga mogla izbaciti iz akcije do 2023. pa će UFC dati borbu za privremenog prvaka. Ngannouva budućnost u organizaciji pod znakom je upitnika nakon što je najavio da će se boriti u ekshibiciji protiv Tysona Furyja pa je Jones vjerojatno najbolja prilika da si Miočić vrati pojas u ruke.

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!