Tenis

Zverev i Tsitsipas u dva seta do polufinala, Swiatek do 26. pobjede u nizu

Mihaela Bradovski • petak, 13.05.2022.
Zverev i Tsitsipas u dva seta do polufinala, Swiatek do 26. pobjede u nizu
Foto: EPA

Četvrtfinalni dan u Rimu donio je u svom prvom dijelu tri pobjede u dva seta i jednu u tri. Jedino Arina Sabalenka nije uspjela u dva seta završiti posao...

Drugi nositelj turnira u Rimu, Alexander Zverev, slavio je u dva seta protiv Cristiana Garina koji je jučer bio bolji od Marina Čilića. Zverev je bio oprezan i upisao je očekivanu pobjedu uz manje probleme samo u prvom setu.

Slično je do pobjede došao Stefanos Tsitsipas koji je sa 7:6, 6:2 svladao domaćeg aduta Jannika Sinnera. U prvom setu presudile su nijanse, a koliko je tijesan set bio najbolje govori podatak da te trajao čak sat i pol. Meč u dva seta ukupno je potrajao čak dva i pol sata.

U konkurenciji tenisačica nevjerojatan niz nastavila je Iga Swiatek koja je upisala čak 26. uzastopnu pobjedu. Nova žrtva bila je Bianca Andreescu koja je svladana u dva seta. U prvom setu Kanađanka je došla do tie-breaka, izgubila ga sa 7:2 i onda u drugom setu ostala bez ijednog gema.

Preokretom je pobjedu upisala Arina Sabalenka koja je izgubila prvi set protiv Amande Anisimove, ali u nastavku posve okrenula meč.

ATP Rim, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Cristian Garin (Čile) 7:5, 6:2
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) - Jannik Sinner (Italija, 10) 7:6(5), 6:2

WTA Rim, četvrtfinale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Bianca Andreescu (Kanada) 7:6(2), 6:0
Arina Sabalenka (-, 3) - Amanda Anisimova (SAD) 4:6, 6:3, 6:2

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!