Rukomet

PPD Zagreb se nada završetku posla u Našicama: 'Imamo dovoljno snage, iskustva, znanja i motiva'

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.05.2022.
PPD Zagreb se nada završetku posla u Našicama: 'Imamo dovoljno snage, iskustva, znanja i motiva'
Foto: FaH

Ulog je velik, tenzije su povišene, pobjedu trebaju i jedni i drugi. Nexe mora slaviti kako bi spriječio Zagreb da odnese titulu prvaka, a Zagreb je u pozitivnom nizu i ne želi ga prekinuti...

U srijedu s početkom u 17:30 sati u Našicama je na rasporedu novi susret između Nexea i PPD Zagreba. Zagreb je pobjedom u subotu u Kutiji šbica stigao do prve meč lopte u seriji i ima priliku u Našicama osigurati naslov prvaka.

"Nadamo se da će ovo biti zadnja utakmica nas i Nexea ove sezone, ali sasvim je moguće i da to neće biti slučaj. Nakon naše tri vezane pobjede, oni će sigurno biti maksimalno motivirani da produže seriju i da nas pobjede još jednom pred svojim navijačima. Njima bi to zasigurno puno značilo. Mi ćemo, s druge strane, nastojati zaključiti ovu napornu seriju u Našicama i na taj način osvojiti titulu prvaka Hrvatske. Ni jednima ni drugima neće biti lako, posebno u svjetlu toga da smo u subotu igrali fizički izuzetno tešku utakmicu i da zbog incidenta koji se dogodio i plavih kartona ne možemo računati na sve igrače za srijedu. Također, obje ekipe imaju i određenih problema s ozljedama. Kada se već igra u ovakvom sustavu koji je izuzetno zahtjevan, onda je, barem, olakotna okolnost što nema previše nepoznanica. Što će na koncu odlučiti? Rekao bih više faktora poput motiva, umora, inspiracije vratara, igre u obrani. Vjerujem da imamo dovoljno snage, iskustva, znanja i motiva da pobijedimo u toj utakmici, unatoč tomu što znamo da nas čeka jako težak gostujući teren", kaže Ivica Obrvan.

Ivan Čupić također se nada završetku posla u Našicama iako je i on svjestan kako će biti jako teško.

"Priželjkujemo da u Našicama stavimo točku na i, da završimo ovu priču i osvojimo prvenstvo. Očekuje nas teška utakmica, kao što je uostalom i svaka do sada bila kada su u pitanju susreti PPD Zagreba i Nexea ove sezone. Vremena za oporavak nema puno, ali dobro, odradit ćemo trening ili dva što možemo i nadam se da ćemo u srijedu smoći snage da još jednom budemo na nivou kao u posljednje tri utakmice s Našičanima. Znamo da nas očekuje puna dvorana, sjajna domaćinska atmosfera i jako teško gostovanje, ali sportski je nadati se, a ja se nadam da ćemo još jednom biti bolji, osvojiti prvenstvo i otići na zasluženi odmor."

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!