Košarka

Imamo finale: Boston u sedmoj svladao Miami i izborio veliki dvoboj s Warriorsima

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 30.05.2022.
Imamo finale: Boston u sedmoj svladao Miami i izborio veliki dvoboj s Warriorsima
Foto: EPA

Golden State Warriorsi saznali su svog suparnika u NBA finalu. To će biti sjajni Boston Celticsi koji su nakon Netsa i Bucksa izbacili i Miami Heat, i to u tvrdoj seriji i uzbudljivoj sedmoj utakmici...

Košarkaši Bostona plasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Istočne konferencije svladali u gostima Miami sa 100:96 i dobili seriju s 4-3.

Boston će u finalu igrati protiv Golden Statea, a do finala je imao iznimno težak put preko Brooklyn Netsa, Milwaukee Bucksa i Heata koji je bio žilav i borio se do samog kraja zadnje, sedme utakmice.

Po prvi put od 2010. Boston je u finalu, a nakon tri neuspjeha u posljednjih pet godina i poraza u finalima Istoka, napokon je stigao uspjeh. I to nakon što se Miami skoro opet vratio i pokazao borbeno srce, ali ovaj put Heatu nije bilo dosta.

Prvu dionicu Boston je dobio s 32:17 i do kraja više nije bio u zaostatku. No, Heat je poluvrijeme završio 11:2 serijom, a ubrzo početkom treće došao je i na minus dva. No, na svaku seriju Heata Boston je imao spreman odgovor.

Posljednju priliku imao je Jimmy Butler tricom za vodstvo 17 sekundi do kraja, ali je promašio, a Celticsi su bacanjima smirili završnicu i s 100:96 upisali najveću pobjedu ove momčadi i generacije Bostona.

U odlučujućoj utakmici u Miamiju Boston su do pobjede predvodili Jason Tatum s 26 koševa i 10 skokova uz šest asistencija, te Jaylen Brown i Marcus Smart s po 24 poena. Smart je imao i devet skokova, a Brown po šest uhvaćenih lopti i asistencija

Kod Miamija su se istaknuli Jimmy Butler s 35 poena uz devet skokova i Bam Adebayo s 25 ubačaja i 11 skokova, ali ovaj put je bilo premalo za Heat.

FOTO: EPA/Rhona Wise

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!