Ostali sportovi

Hrvatska upisala tri poraza u skupini EP-a u ragbiju 7

HINA, Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Hrvatska upisala tri poraza u skupini EP-a u ragbiju 7
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija u ragbiju 7, olimpijskoj verziji ragbija, s tri je poraza u grupnoj fazi natjecanja prvog od dva turnira EP-a druge kvalitativne razine (Trophy Series), koji se odigrava u Zagrebu, osvojila zadnje mjesto u svojoj skupini i ostala bez četvrtfinala...

Izabranici Anthonyja Poše osvojili su posljednje mjesto u skupini s tri poraza. Prvo su poraženi od Izraela s 10:19, potom su pretrpili uvjerljiv poraz (7:59) od kandidata za naslov pobjednika, reprezentacije Walesa, da bi u posljednjoj utakmici izgubili od Mađarske sa 17:28.

Wales je s tri uvjerljive pobjede osvojio prvo mjesto u skupini B sa devet bodova, Mađari su bili drugi sa sedam bodova, a treće mjesto pripalo je Izraelu koji je sakupio pet bodova. Hrvatska je za tri poraza osvojila tri boda.

U nedjelju su na rasporedu utakmice četvrtfinala, kao i dvoboji za redoslijed od 9. do 12. mjesta. Hrvatska reprezentacija će na stadion Stjepan Spajić u novozagrebačkom naselju Siget u nedjelju istrčati u 11 sati i šest minuta, a suparnik će im biti izabrana vrsta Bugarske, koja je s tri poraza osvojila zadnje mjesto u skupini C.

Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu od 11.28 sati, a sastat će se: Irska - Izrael, Wales - Švedska, Engleska - Rumunjska i Mađarska - Luksemburg. U nedjelju poslijepodne će biti odigrane i preostale utakmice nokaut faze.

Drugi turnir na kojem će sudjelovati sve reprezentacije koje su nastupile u Zagrebu, bit će održan u Budimpešti za tjedan dana. Najbolje četiri reprezentacije izborit će pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u ragbiju 7 kad se zbroje rezultati oba turnira.

FOTO: HINA/Dario Grzelj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!