Ostali sportovi

Petnaestogodišnja Emma Mečić osma na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 17.06.2022.
Petnaestogodišnja Emma Mečić osma na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić (15) osvojila je osmo mjesto na 100 m leđno u kategoriji S9 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskom Funchalu na Madeiri.

Mečić je u finalu ostvarila rezultat 1:18.23 što je za više od sekunde bolje vrijeme od rezultata iz kvalifikacija kada je također bila osma.

Zlato je osvojila Španjolka Nuria Marques Soto s vremenom 1:10.25, druga je bila Amerikanka Hannah Aspden koja je plivala 1:10.94, dok je treća bila Brazilka Mariana Ribeiro s rezultatom 1:11.34.

"Emmi je ovo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju ove razine. Nije lako nositi se s emocijama i često možete pogriješiti, ali to je dio sporta. Cilj prije odlaska na Svjetsko prvenstvo bio je sudjelovati u finalu i to je bilo to. Emma je vrlo mlada, ima samo 15 godina, ali je pred njom obećavajuća budućnost," kazao je njezin trener Luca Marin, bivši poznati talijanski plivač.

Za 15-godišnju Mečić, koji živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, ali nastupa pod hrvatskom zastavom bio je ovo četvrti nastup u Portugalu pri čemu drugo finale. U četvrtak je bila sedma na 400 m slobodno, a ima i dva deveta mjesta, na 200 m mješovito i 100m slobodno.

"Naša najmlađa predstavnica je na svojem prvom SP-u izborila drugo finale. Izuzetno sam ponosan na nju i na cijelu našu reprezentaciju. Za sada imamo jedno zlato i četiri finala što je ogroman uspjeh jedne male nacije. U subotu nas očekuje još jedan Emmin nastup na 50 m slobodno, te Paule Novine na 100 prsno," dodao je izbornik hrvatske reprezentacije Igor Berislavić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!