Vodeni sportovi

Bijač: 'Medalja bi bila ogroman uspjeh za novu mladu ekipu i moramo napraviti sve da je osvojimo'

Mihaela Bradovski • subota, 02.07.2022.
Bijač: 'Medalja bi bila ogroman uspjeh za novu mladu ekipu i moramo napraviti sve da je osvojimo'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra s početkom u 14:30 sati igra susret za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, a pšrotivnik će biti Grčka...

Marko Bijač ostavio je Španjolsku iza sebe, svjestan je da je Hrvatska zasluženo poražena i potpuno je okrenut prema Grčkoj.

"Moram biti iskren i priznati da je Španjolska zaista bila bolja od nas i zasluženo ušla u to finale. Nismo imali odgovora na tu njihovu agresivnu i pokretljivu obranu, niti smo uspjeli razbiti zonu vanjskim šutevima koji bi onda otvorili prostor za centre. Sutra nas čeka najvažnija utakmica na turniru, odlučujemo o medalji, čeka nas Grčka, sjajna ekipa i trebamo usmjeriti sve naše misli prema toj utakmici jer bi medalja bila ogroman uspjeh za novu mladu ekipu i moramo napraviti sve kako bi je donijeli u Hrvatsku."

Motivacije ne nedostaje, veliki broj igrača uopće čeka na prvo odličje.

"Rekao bih čak da je ova nova mlada ekipa za stepenicu i željnija te medalje jer tu je sedam ili osam igrača koji još nisu osvojili medalju na velikom natjecanju. To nam je dodatni motiv, kako njima, tako i nama starijima, ta medalja bi puno značila i njima i nama. Baš zato su naše misli potpuno usmjerene prema Grčkoj."

Bijač jako dobro poznaje Grčku, brani u Olympiakosu.

"Sjajna reprezentacija, srebrna s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju. Dosta smo o njoj razgovarali i uoči onog prvog kola u Debrecenu, nema tu velikih nepoznanica, znaju oni nas, ali znamo i mi njih i tu neće biti velikih iznenađenja. Mislim da će jako bitna biti motivacija, moramo od prve sekunde ući čvrsto da osjete tu našu želju. Vjerujem da ako budemo pravi imamo šanse ponovno odigrati veliku utakmicu."

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!