Ostali sportovi

Hrvatski reprezentativac Stanko Stanković pojačao momčad Mladosti

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 04.07.2022.
Hrvatski reprezentativac Stanko Stanković pojačao momčad Mladosti

U zagrebačkoj Mladosti slažu roster za narednu sezonu, a novo pojačanje je Stanko Stanković, hrvatski reprezentativac i dosadašnji član Murse...

Stanko Stanković, odbojkaš koji je prve korake načinio u Daruvaru, kod trenera Davora Meringera koji je tamo ostavio velikog traga, od ovog ljeta reprezentativac Hrvatske, primač-pucač koji je posljednjih sedam sezona nastupao za Mursu Osijek, novi je član zagrebačke Mladosti, aktualnih prvaka države i pobjednika Hrvatskog kupa. Ovaj 194 cm visoki igrač na poziciji četvorke potrudio se osigurati si rođendanski poklon nešto ranije, jer 10. srpnja puni 25 godina.

"Ostvarila mi se davnašnja želja, potpisao sam ugovor sa zagrebačkom Mladosti i to je doista ispunjenje mojih snova. Ovo ljeto mi je baš uspješno, nakon što sam bio više puta na širem spisku reprezentacije, sada sam bio među 14 igrača koji su igrali u Zlatnoj skupini Europske lige i okitio sam se brončanom medaljom. Na Mediteranske igre nažalost nisam išao jer tamo se moglo registrirati tek 12 igrača. U svakom slučaju, krasno iskustvo koje će mi, vjerujem, pomoći i na klupskom planu", priča Stanko, koji je prije potpisa ugovora odradio i nekoliko treninga s ostatkom mladostaške momčadi koja je trenutno na dispoziciji novom treneru Ratku Perisu.

"Nakon što smo odradili posao s reprezentacijom u Varaždinu, uslijedio je poziv direktora Mladosti Darka Antunovića. Kako sam slobodan igrač, nakon odrađenih sedam sezona u Osijeku, nisam puno razmišljao o prelasku u Zagreb, a i moj bivši trener iz Daruvara, Meringer, tu mi je dao potpunu podršku. Uglavnom, očito sam zadovoljio struku u Mladosti nakon nekoliko treninga, tako da smo se sve vrlo brzo dogovorili direktor Antunović, predsjednik Pavlović i ja. Potpisao sam ugovor dvije plus jednu godinu i jedva čekam početak sezone."

Ovo je očito veliki iskorak u vašoj karijeri.

"Svjestan sam gdje sam došao, znam kakav je Mladost klub i da će to biti potpuno novi nivo odbojke za mene. Veselim se igranju velikog broja utakmica, od europskih i regionalnih natjecanja, do domaćih. Mislim da sam sazrio kao igrač, da mogu pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezultata, ali i pri tome puno naučiti i još više podići nivo svoje igre", rekao je na kraju Stanko Stanković, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Osijeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!