Nogomet

Bjelica: 'Nećemo već sada tražiti odgodu, time bih pokazao nepovjerenje prema igračima'

Branimir Korać • četvrtak, 14.07.2022.
Bjelica: 'Nećemo već sada tražiti odgodu, time bih pokazao nepovjerenje prema igračima'

Nenad Bjelica zadovoljan i pun iščekivanja dočekuje početak sezone. Osječani su na pripremama odradili sve što su zacrtali i s puno optimizma ulaze u sezonu.

Ono što je zacrtano je i odrađeno. Osijek je odradio dobre pripreme i Nenad Bjelica u dobrom raspoloženju dočekuje početak sezone.

"Nakon pet tjedana kvalitetnih priprema, prva službena utakmica. Napravili smo sve što smo htjeli, naravno da ćemo na drugim stvarima morati raditi i dalje, ali dobru bazu smo napravili za dugačku i uspješnu jesen. Svi su na raspolaganju osim Lovrića koji je suspendiran, svi žele igrati i sa svima sam zadovoljan."

Unatoč velikom umoru i napornom radu, u utakmicama je Osijek pronalazio put do pobjede.

"Četvrte pripreme u Osijeku, radili smo na poboljšanju svega, od kondicije do taktike i tehnike. Želimo se usavršiti, biti bolji i individualno i kao ekipa. Podigli smo intenzitet treninga za 15-20 posto, igrači su dobro podnijeli iako im je bilo teško. Ali iako su bili umorni, dolazili su i do pobjeda što je dobro. Naglasak je bio na fizičkoj pripremi i uigravanju varijanti, probavali smo različite sustave i nadam se da ću sa stožerom i igračima odabrati uvijek pravi sustav za svaku utakmicu."

Gorica je tvrd i neugodan protivnik te Osijeku neće biti lako.

"Nema ugodnog protivnika, svi su neugodni i svakog možeš napraviti još neugodnijeg ako nisi pravi. Mislim da ćemo biti dobri, čim smo ekipu malo osvježili, odmah su jučer izgledali trkački bolje. Gorica se nije posebno mijenjala, ali glavnina momčadi je ostala ista. Puno puta se pokazala nezgodnom, ali vjerujem da ćemo uz navijače doći do tri boda."

Bjelica je zadovoljan stanjem u napadu gdje ima različite tipove igrača.

"Drugačiji je Dion od Ramona, možda je sličniji Topčagiću s tim da je mlađi i samim time brži. Topčagić se s druge strane može bolje zagraditi i zadržati loptu. S druge strane Mance je napadač kojem treba više prostora, dobar je u tranziciji. Sva četvorica su tako različita na neki način i prilagođavat ćemo i njima igru na terenu. Beljo voli sudjelovati u igri, biti mantinela, s njim je lakše surađivati i igra će nam biti kvalitetnija."

U kadru ima dovoljno igrača za izgzurati naporan ritam.

"Koristit ćemo dok smo u Europi, nadam se cijelu jesen, kompletan kadar. Zato i imamo širi kadar i takav će i ostati ako uđemo u skupinu. Nema prioriteta, sljedeću pobijediti pa ćemo vidjeti s kojih ćemo 11 u Kazahstanu startati. Imamo dovoljno širok kadar, bilo bi unaprijed traženje alibija i pričati da smo sada koncentrirani na Europu, a ne na HNL. Imamo 25 igrača koji u svakom trenutku mogu igrati i neće mi biti problem staviti bilo koga."

Što se tiče stanja u HNL-u, Dinamo vidi kao prvog favorita.

"Dinamo pokazuje moć godinama u dovođenju igrača. Najveći su favoriti. Hajduk je sačuvao momčad, vjerojatno će se još pojačavati i sigurno će biti konkurent za titulu. Mi smo tu s Rijekom, zadržali smo momčad, Rijeka je nova, ima tradiciju, dobar gard i atmosferu i te četiri momčadi će se sigurno boriti za vrh. Zatim ide Gorica koja također može ugroziti svakoga. Ostali će biti koncentrirani na ostanak u ligi."

Komunikacija s predsjednikom kluba je stalna i želi se popraviti situacija u odnosu na završnicu sezone.

"Razgovaramo svakih nekoliko dana, bio je predsjednik kod nas u Svetom Martinu na Muri, dolazi i sada, nadamo se da više neće biti takvih situacija. Ja samo smatram da možemo neke stvari bolje da bi bili konkurentniji."

Iako nije odradio pripreme u kompletu, Laslo Kleinheisler je također spreman za nastup.

"Laslo je dobio na odmoru plan i program rada te je došao dobro pripremljen, u dobrom je stanju i može sigurno pomoći 60-ak minuta. Fiolić je odradio cijele pripreme s manjom stankom koju je nadoknadio. Jučer je pokazao da se na njega može računati, sigurno može i on 60 minuta u visokom tempu odigrati."

Čuvanja za Kazahstan neće biti, a rotacije se mogu očekivati nakon tog susreta.

"Možete očekivati u trećoj utakmici protoiv Lokomotive manje rotacije jer ćemo kasno doći iz Kazahstana i već sutradan ići za Zagreb i tu je sigurno moguće da ćemo malo više rotirati. Protiv Gorice nema Lovrića, protiv Kazahstanaca Lončara, a protiv Lokomotive bit će više rotacija."

Bjelica nije tražio odgodu utakmice i još niti neće.

"Tako bih pokazao nepovjerenje igračima da odmah to potrošim na početku. Imamo 13 utakmica u 45 dana, možda tek tamo nakon sedme, osme, sada nema potrebe."

Što se tiče odlazaka, upita ima.

"Stalno primamo pozive za naše igrače, upiti dolaze, vidjet ćemo za što ćemo se na kraju odlučiti. Još nema konkretnijih trnasfera, a naravno da imamo listu igrača kojima bi zamijenili one stožerne koji bi otišli, ako bi bilo potrebe za tim. Bit ćemo spremni u slučaju odlaska."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!