Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 19.07.2022, 21:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 7912
Suci: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (Rumunjska)
Dinamo
Dinamo
Arijan Ademi 44'
Bruno Petković 86'
2:2(1:1) Škupi
Putita 25'
Renaldo Cephas 89'

Shkupi kiks Dinama, u opasnosti milijuni eura

Jan Šneler • utorak, 19.07.2022.
Shkupi kiks Dinama, u opasnosti milijuni eura
Foto: FaH

Loš nastup Dinama protiv makedonskog prvaka i samo remi 2:2. Modri nisu bili raspoloženi, a posebno se to odnosi na obranu koja je još jednom bila nesigurna i poklanjala pogotke...

Škupi
Dinamo
Škupi
37
(do 16')
77
(do 46')
27
(do 63')
18
(do 63')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić
1
Kristijan Naumovski
77
Vladica Brdarovski
5
Abdula Dzelil
4
Gagi Margvelašvili
3
Blerton Sheji
(do 67')
88
Putita
(do 87')
6
Senghor Faustin
10
Freddy Alvarez
20
Walid Hamidi
(do 67')
80
Mamadou Danfa
(do 78')
19
Sundat Adetunji
(do 87')
Pričuvni igrači
32
Angelče Timovski
67'
14
Pepi Georgiev
67'
11
Kristijan Trapanovski
78'
8
Adem Ali
87'
29
Renaldo Cephas
87'
Trener
Goce Sedloski

Domaćim medijima već se nekoliko dana širila priča o makedonskoj momčadi čiji igrači spavaju nakon utakmice u restoranu brze prehrane i bivaju pretučeni u noćnim izlascima, no umjesto nekog autsajdera, na Maksimir je istrčala ekipa koja je odigrala 2:2 s favoriziranim Dinamom. Modri su nakon slabog ulaska u domaće prvenstvo, slabo ušli i u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Kao što se očekivalo, Dinamo je vrlo dobro otvorio utakmicu. Od početka su Modri zagospodarili posjedom i činilo se nakon desetak minuta da će vremenom otpor Škupija sve više padati.

No, stvari su krenule nizbrdo od 16. minute. Prvo je zbog ozljede iz igre morao izaći Josip Šutalo da bi u 25. minuti gosti došli do pogotka. Potpuno zbunjena ostala je Dinamova obrana, Queven Putita je prevario Josipa Mišića i lakoćom pored Dominika Livakovića zabio za 0:1.

Šok za Dinamo nakon relativno solidnog početka, a nažalost Modri su u narednom periodu izgledali kao momčad koja se još uvijek nije trgnula. Bilo je dosta opasno u još nekoliko navrata pred Dinamovim golom, ali ono što je više brinulo je bila nepokretljivost domaćih igrača.

Ipak, u 44. minuti spasitelj Dinama Arijan Ademi iz prošle sezone pokazao je kako će kapetanski voditi Zagrepčane i u ovoj sezoni. Sadegh Moharrami je ubacio u šesnaesterac, a Ademi glavom pucao i lopta je od poda otišla u same rašlje te vratar Škupija nije imao nikakve šanse.

Dinamo je uspio izjednačiti do odmora, no gledatelji nisu mogli biti zadovoljni izvedbom svojih pulena. U nastavku susreta gledali smo ipak nešto pokretljiviji i konkretniji Dinamo. Dobrih prilika imao je Dinamo u prvih petnaestak minuta nastavka, ali mreža gostiju se nije tresla.

U 61. minuti Luka Menalo koji je ušao početkom nastavka, oštro je uputio loptu u peterac, ali Josip Drmić bio je za malo prekratak. Ulaskom Mislava Oršića i Martina Baturine, Dinamo je dobio na brzini i kreaciji, no teško se lomila obrana Škupija.

U 80. minuti sjajnu šansu imao je Luka Ivanušec. Ademi je probio bedem gostiju lijepom parabolom prema Ivanušecu koji se našao sam ispred vratara, ali iz okreta je pucao pored gola. Pritisak Dinama i puno bolja igra u nastavku ipak se isplatila u 86. minuti.

Oršić je nakon ubačaja u šesnaesterac glavom spustio za Ademija čiji udarac ne pronalazi mrežu nego pogađa Brunu Petkovića. Iz velike blizine, napadač Dinama mirno plasira loptu i zabija za 2:1.

Nažalost, Dinamo već duže djeluje kao momčad od prije desetak godina, koja često griješi u završnici i prima sulude i smiješne golove. Škupi praktički nije bilo u polovici Modrih u drugom dijelu, ali jedna prilika bila je dovoljna.

Zapravo preciznije bi bilo reći jedna suluda greška Dinamove obrane. U 89. minuti nakon dugog nabačaja u Dinamovu polovicu igrališta, obrana nije uspješno očistila loptu, Livaković je otišao potpuno u prazno, a Renaldo Cephas koji je došao do lopte sjajnim lobom s ruba šesnaesterca pogađa za 2:2.

Ne može se reći da Škupi nije zaslužio remi jer je bio dosta precizan u svojim napadima, ali Dinamo definitivno mora poraditi na vlastitoj igri. Oba pogotka postignuta su nakon teških grešaka obrane, napadački se Dinamo strašno mučio i umjesto relativno jednostavnog gostovanja u Makedoniji, slijedi borba za prolazak dalje.

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Pjunik1:0Dudelange
Qarabağ3:2Zürich
Žalgiris Vilnius1:0Malmö
Ludogorec Razgrad3:0Shamrock Rovers
Midtjylland1:1AEK Larnaca
Linfield1:0Bodo/Glimt
Dinamo2:2Škupi
Škupi0:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!