Nogomet

Vrsaljko startao u remiju Olympiakosa, prva službena ovogodišnja utakmica Kijevljana

Branimir Korać • srijeda, 20.07.2022.
Vrsaljko startao u remiju Olympiakosa, prva službena ovogodišnja utakmica Kijevljana
Foto: EPA

Odigrani su i preostali prvi susreti drugog pretkola Lige prvaka, zanimljivo, bez ijedne pobjede domaćina...

Od sredine prosinca prošle godine kijevski Dynamo bio je bez ijedne službene utakmice. Razloge svi znamo, a povratak natjecateljskom nogometu dogodio se u Lodzu gdje je u drugom pretkolu Lige prvaka ugostio Fenerbahče.

Susret je završio bez pogodaka, Turci su bili nešto opasniji, ali mreže se nisu tresle. Nije to nužno loša vijest za Kijevljane, ovo je ipak prva prava utakmica nakon predugo vremena, a protivnik je bio moćni Fener.

Viktoria Plzen stigla je do pobjede u gostima kod HJK Helsinkija s 2:1 iako se ne može reći da je bila bolji protivnik. Česi su samo bolje koristili svoje prilike i slavili golovima Tomasa Choryja i Jana Kopica. Bojan Radulović bio je jedini strijelac za domaćina.

Identičnim rezultatom završen je i dvoboj u Budimpešti gdje je Ferencvaros ugostio Slovan iz Bratislave i upisao poraz 2:1. Imao je vodstvo od 70. minute golom Zachariassena, ali u zadnjih deset minuta Slovaci rade preokret preko Karshije i Barsegjana.

Šime Vrsaljko odigrao je prvu službenu utakmicu u dresu Olympiakosa i to je sudjelovao u remiju 1:1 kod Maccabija u Haifi. Novopridošli Zinckernagel već u drugom minuti doveo je Grke u vodstvo, ali u sudačkoj nadoknadi susreta Maccabi poravnava preko Hazize čudesnim golom preko glave.

Vrsaljko je igrao do 81. minute.

Očekivano tvrdu utakmicu s vrlo malo prilika odigrali su Maribor i Šerif, a završilo je 0:0. Šerif je bio bliži pobjedi i bit će favorit na travnjaku u Kišinjevu. Ivan Brnić i odigrali su cijelu utakmicu.

Kvalifikacija ze Ligu prvaka, drugo pretkolo:
Dynamo Kiev - Fenerbahče 0:0
HJK Helsinki - Viktoria Plzen 1:2
Ferencvaros - Slovan Bratislava 1:2
Maccabi Haifa - Olympiakos 1:1
Maribor - Šerif 0:0

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!