Nogomet

Čačić: 'Iskusniji smo i kvalitetniji, želim da napravimo ono što se od nas očekuje'

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.07.2022.
Čačić: 'Iskusniji smo i kvalitetniji, želim da napravimo ono što se od nas očekuje'

U utorak od 21 sat u Skoplju se sastaju Škupi i Dinamo. Modri moraju do pobjede ako žele do prolaza u treće pretkolo Lige prvaka...

Dinamo je podbacio na Maksimiru, odigrao je samo 2:2 protiv Škupija i u uzvratu mora doći do pobjede. Ante Čačić svjestan je snage Dinama i s velikim optimizmom čeka ovaj dvoboj.

"Čeka nas uzvrat, utakmica koja će reći tko ide dalje prema Ligi prvaka. To je utakmica koja je eliminacijska u ovom natjecanju. Prihvaćam ulogu favorita, mislim da je Dinamo uz dužno poštovanje favorit. Napravit ćemo sve da budemo bolji nego u prvoj utakmici gdje ćemo u bespoštednoj borbi napraviti sve da dođemo do željenog rezultata."

Čačić ističe kako je Dinamo i u prvom meču bio bolji i trebao pobijediti.

"Dinamo je u zadnje tri utakmice zabio deset golova. I u prvoj utakmici po svim parametrima smo imali više od igre i rezultat je mogao biti sasvim drugačiji. Gost je bio spreman iskoristiti našu nepažnju i došao je do rezultata koji mu podgrijava nadu. No mi smo iskusniji, imamo kvalitetan roster i dolazimo bistre glave, vrućeg srca, želim da napravimo što se od nas očekuje, jedino pobjeda vodi nas dalje."

Čačić ne razmišlja o eventualnim jedanaestercima.

"Priželjkujem da sve bude riješeno u 90 minuta. Neće biti lako, ali uz dužno poštovanje prema domaćinu, imamo sve što nam daje nadu da budemo bolji."

Dinamo je za vikend gostovao u Koprivnici i visoko slavio s 5:1 protiv Slaven Belupa.

"Svaka pobjeda je bildanje ega, samopouzdanja, mišića. Neki igrači su pokazali da se na njih može računati, neke smo uspjeli i malo odmoriti, energetski stvarno možemo biti na nivou kakav će biti potreban s obzirom na uvjete i domaćina."

O Škupiju nije posebno mijenjao mišljenje nakon prvog susreta.

"Bit će sigurno razdoblja kada će probavati i Škupi. Ima taj dobar rezultat, probat će sigurno doći do dobrog ishoda, ali napravit ćemo sve da ih spriječimo. Škupi ima dobre igrače naprijed, ali i u sredini terena gdje imaju dobru energiju. Alvarez je najbitniji, ali funkcionirao je prvenstveno kao momčad i zato je došao do dobrog rezultata."

Dinamov trener ne podcjenjuje Makedonce i traži respekt prema njima.

"I u najavi sam rekao da ne igramo s bilo kim nego s prvakom i zato ga treba respektirati. No naši mediji su se postavili drugačije i proglasili Škupi autsajderom. A to je uvijek zeznuto na početku sezone, uostalom i Dinamo je pobijedio Arsenala kada je ovaj bio daleko od prave forme, pa sjetimo se Villarreala. No sada smo i mi već tjedan dana kasnije u boljem stanju."

Oba gola pala su nakon dugačkih lopti, ali to nije iznenadilo Čačića.

"Znali smo kako Škupi igra i da će biti opasan u tim situacijama. Ali to je nogomet, mi smo pogriješili, oni su to iskoristili. Semafor je na kraju bio deprimirajući, mediji su ga vidjeli i kritike su i bile dobrodošle."

Ono što zasad sigurno nije dobro je ulazak u utakmice, Dinamo se prečesto mora vraćati.

"I na pripremama smo dobro reagirali, pa protiv Lokomotive, protiv Škupija, Slaven Belupa, ali trebamo drugačije ulaziti u utakmice, to mora prestati."

FOTO: Dinamo/Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!