Nogomet

Bjelica je ljutit, protiv Kizilžara neće biti dovoljno samo izboriti prolaz

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.07.2022.
Bjelica je ljutit, protiv Kizilžara neće biti dovoljno samo izboriti prolaz
Foto: FaH

Osijek danas traži potvrdu prolaza u treće pretkolo Konferencijske lige. U Kazahstanu je slavio protiv Kizilžara 2:1 i u Gradskom vrtu mora dovršiti posao...

Trebalo je to biti odrađivanje posla, Osijek je bolji od Kizilžara i prolaz ne bi trebao biti upitan. Međutim lošim izdanjem protiv Lokomotive i porazom u tom susretu, razljutili su igrači Nenada Bjelicu koji se sada neće zadovoljiti samo s prolazom nego će tražiti i dobar dojam.

Osijek još uvijek nije blizu onog kako bi trebao izgledati. Bilo je problema i protiv Gorice u prvom kolu SuperSport HNL-a, pa nije išlo glatko baš niti u Kazahstanu gdje su se Osječani tek s vremenom oslobodili i pokazali da su dosta bolji, a protiv Lokomotive je bilo dosta loše.

Nakon tog poraza Bjelica je poslao jasnu poruku igračima, posebno onima koji su čekali na priliku, a onda su ga iznevjerili. Jučer je na konferenciji za medije poručio kako "vjeruje da će momčad dobro reagirati", a to znači da očekuje agresivan i borben pristup te maksimalan angažman svih na travnjaku. Protiv Lokomotive to je izostalo i to ga je najviše naljutilo.

Kizilžar kvalitetom nije u rangu Osijeka. Uostalom i u kazahstanskim okvirima bilježi loše rezultate, u zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima pet puta je poražen i ima tek jedan remi. Vidjelo se u prvom susretu u Nur Sultanu kako postoji razlika u kvaliteti kada Osječani samo malo podignu razinu svoje igre. Tako bi trebalo biti i u Gradskom vrtu gdje će Osječani predvođeni svojim navijačima biti u još većoj prednosti.

"Imamo 30 igrača, svi imaju ugovore i njihov je zadatak da treniraju i stave se u službu momčadi, da stave ego po strani i budu na dispoziciji kada ih trener treba. Trener je taj koji odlučuje, a hoće li biti nezadovoljni, to je njihova stvar. Razgovarali smo i analizirali utakmicu, s pojedinim igračima napravili smo i video analizu da vide gdje su griješili i da ne pričamo bez veze nego argumentirano. Vidjet ćemo u reakciji momčadi je li to donijelo nešto. Želimo se u svakoj utakmici boriti, a protiv Lokomotive to nije bio slučaj i zato sam bio jako razočaran. Samo oni koji su spremni dati maksimum bit će u momčadi. Teren je mjerilo svega", Bjelica je jasno poručio i dodao:

"Topčagić ima problem s mišićem, vidjet ćemo danas kako se osjeća, Leovac isto neće moći, njemu je ozlijeđen aduktor i to će pokriti Jurčević, ostali moguće da će biti oni iz Kazahstana. Kazahstanci su ispunili naša očekivanja, mislili smo da će biti takvi, da će se braniti u nižem bloku i preko prekida dolaziti naprijed. Na ubačajima su jako opasni, tu su nam stvorili 3-4 jako dobre situacije. Moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo pobijediti."

Susret u Gradskom vrtu počinje u 20:30, a Osijek brani prednost 2:1 iz prvog susreta. Bolji iz sraza između Osijeka i Kizilžara u trećem pretkolu igrat će protiv Boteva iz Plovdiva ili ciparskog APOEL-a.

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Osijek - Kizilžar 20:30 (2:1)

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!