Tenis

Marin Čilić odradio sjajan meč protiv Hačanova i upisao glatku pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 11.08.2022.
Marin Čilić odradio sjajan meč protiv Hačanova i upisao glatku pobjedu
Foto: EPA

Marin Čilić izborio je prolaz u treće kolo turnira u Montrealu dominantnim nastupom i glatkom pobjedom protiv Karena Hačanova...

Dva puta Karen Hačanov ove godine je bio koban za Marina Čilića, ali treći njihov ovogodišnji meč prošao je u znaku Čilića. Hrvatski tenisač odigrao je jako dobar meč i na kraju je zasluženo slavio.

Hačanov nije bio raspoložen, samo deset winnera u cijelom meču, dvije neiskorištene break prilike, dok je Marin bio i agresivniji i precizniji.

U prvom setu odluka je pala u završnici. Kod 4:3 Čilić radi break iskoristivši drugu break loptu u tom gemu te nakon toga mirno dovršava set.

U drugi set Marin je ušao u istom ritmu. Povezao je dva breaka te pobjegao na 4:0 što znači da je nanizao čak šest gemova zaredom i ta crna rupa bila je kobna za Hačanova.

Do kraja meča bilo je rutinsko odrađivanje posla i Marin je upisao zasluženu pobjedu sa 6:3, 6:2 te tako izborio treće kolo.

Embed from Getty Images

Tamo ga čeka Amerikanac Tommy Paul koji je iznenadio Carlos Alcaraza. Čilić i Paul su se dosad susreli dva puta i oba puta Marin je bio bolji, prošle godine u Moskvi i ove godine u Adelaideu.

Montreal, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 13) - Karen Hačanov (-) 6:3, 6:2

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!